VELUX dakkapel

Een VELUX dakkapel heeft een andere constructie dan gebruikelijke dakkapellen. In dit artikel leest u meer over de prijzen, de eigenschappen en de voordelen van een VELUX dakkapel.

De kosten

De prijs van een VELUX dakkapel “Serre” is ongeveer € 5.500 tot € 7.500 incl. montage. De Baskapel kost gemiddeld € 2.500 tot € 3.000 voor 2 ramen en € 3.500 tot € 4.000 voor 3 ramen naast elkaar. Een houten constructie is gemiddeld € 250 goedkoper dan kunststof. Wilt u de kosten weten voor het product van uw keuze, vraag dan makkelijk en snel tot 6 offertes aan door hierboven uw postcode in te vullen.

VELUX: de 2 types

VELUX is een bekend merk voor dakramen, maar het merk heeft ook 2 speciale dakkapellen in het assortiment. De eigenschappen en voordelen van deze modellen wijken af van andere dakkapellen. Daarom beschrijven we in dit artikel de 2 types:

  • Dakkapel Serre
  • Baskapel

Dakkapel Serre

De VELUX dakkapel “Serre” is een dakopbouw waarvan zowel de voorkant van de opbouw als het dak uit dakramen bestaat. U krijgt hierdoor extra veel licht in huis en meer uitzicht. U kunt kiezen voor een constructie van 1, 2 of 3 (dak)ramen breed. Omdat u alle dakramen kunt openen, krijgt u veel ventilatiemogelijkheden. Bovendien is het onderhoud van dit type dakkapellen eenvoudig, omdat u de dakramen makkelijk kunt kantelen en schoonmaken.

Baskapel

De VELUX Baskapel bestaat uit dakramen die maximaal 60 cm uit het dak steken. De constructie ligt dus schuin op uw dak en valt daardoor veel minder op dan een gewone dakkapel. Het grootste voordeel van dit model is dat u vaak geen vergunning nodig heeft voor de plaatsing. Over het algemeen gelden namelijk dezelfde regels als voor dakramen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een Baskapel op de 2e verdieping te plaatsen, terwijl u op de 1e verdieping al een dakopbouw heeft. Ook is het plaatsen aan de voorkant van uw huis vaak mogelijk.

VELUX dakkapellen plaatsen

Het plaatsen van een VELUX dakkapel vraagt om specifieke kennis en ervaring. De constructie is namelijk anders opgebouwd dan gewone dakkapellen en dat vraagt om een andere werkwijze. Veel professionele dakkapellen specialisten kunnen dit uitvoeren. Maar er zullen ook bedrijven zijn die zich op andere vlakken gespecialiseerd hebben. Het is daarom verstandig om op uw offerteaanvraag te vermelden om welk product het gaat. De plaatsing van deze dakkapellen duurt gemiddeld 1 dag.

Reguliere dakkapellen

Er kunnen diverse redenen zijn waarom u liever voor reguliere dakkapellen kiest. De VELUX dakkapel is duurder dan een gewoon exemplaar. Bovendien moet het uiterlijk u aanspreken en bij uw huis passen. Kiest u voor een traditionele dakopbouw, vergeet u dan niet om te controleren of u een vergunning nodig heeft. Het plaatsen van deze dakkapellen heeft vaak wat meer voeten in aarde, maar u krijgt er wel veruit de meeste ruimte voor terug.

Voordeel door offertes te vergelijken

Overweegt u meer ruimte en licht in huis, dan is het verstandig om de prijzen van het product van uw keuze goed te vergelijken. De prijsverschillen kunnen namelijk oplopen tot 40%. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan, zodat u de voordeligste keuze kunt maken voor uw VELUX of gewone dakkapel.