VELUX dakkapel

Een VELUX dakkapel heeft een andere constructie dan gebruikelijke dakkapellen. In dit artikel leest u meer over de prijzen, de eigenschappen en de voordelen van een VELUX dakkapel.

VELUX dakkapel kosten

De kosten voor een VELUX dakkapel “Serre” zijn ongeveer € 5.500 tot € 7.500 incl. montage. De Baskapel kost gemiddeld € 2.500 tot € 3.000 voor 2 ramen en € 3.500 tot € 4.000 voor 3 ramen naast elkaar. Een houten constructie is gemiddeld € 250 goedkoper dan kunststof.

Wilt u de exacte dakkapel prijs weten voor het product van uw keuze? Vraag hier makkelijk en snel offertes aan van tot wel 4 dakkapel specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Vergelijk de prijzen en ontdek welke dakkapel specialist uw VELUX dakkapel het voordeligst kan plaatsen. Het aanvragen van offertes doet u bij ons volledig gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

VELUX dakkapel: De 2 types

VELUX is een bekend merk voor dakramen, maar het merk heeft ook 2 speciale dakkapellen in het assortiment. De eigenschappen en voordelen van deze modellen wijken af van andere dakkapellen. Daarom beschrijven we in dit artikel de 2 types:

  • Dakkapel Serre
  • Baskapel

Velux dakkapel

VELUX dakkapel Serre

De VELUX dakkapel “Serre” is een dakopbouw waarvan zowel de voorkant van de opbouw als het dak uit dakramen bestaat. U krijgt hierdoor extra veel licht in huis en meer uitzicht. U kunt kiezen voor een constructie van 1, 2 of 3 dakramen breed. Omdat u alle dakramen kunt openen, krijgt u veel ventilatiemogelijkheden. Bovendien is het onderhoud van dit type VELUX dakkapellen eenvoudig, omdat u de dakramen makkelijk kunt kantelen en schoonmaken.

Velux dakkapel serre

VELUX Baskapel

De VELUX Baskapel bestaat uit dakramen die maximaal 60 cm uit het dak steken. De constructie ligt dus schuin op uw dak en valt daardoor veel minder op dan een gewone dakkapel. Het grootste voordeel van dit model is dat u vaak geen dakkapel vergunning nodig heeft voor de plaatsing. Over het algemeen gelden namelijk dezelfde regels als voor dakramen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een Baskapel op de 2e verdieping te plaatsen, terwijl u op de 1e verdieping al een dakopbouw heeft. Ook is het plaatsen aan de voorkant van uw huis vaak mogelijk.

VELUX dakkapellen plaatsen

Het plaatsen van een VELUX dakkapel vraagt om specifieke kennis en ervaring. De constructie is namelijk anders opgebouwd dan gewone dakkapellen en dat vraagt om een andere werkwijze. Veel professionele dakkapellen specialisten kunnen dit uitvoeren. Maar er zullen ook bedrijven zijn die zich op andere vlakken gespecialiseerd hebben. Het is daarom verstandig om op uw offerte aanvraag te vermelden om welk product het gaat. De plaatsing van deze dakkapellen duurt gemiddeld 1 dag.

Velux dakkapel buiten

Reguliere dakkapellen

Er kunnen diverse redenen zijn waarom u liever voor reguliere dakkapellen kiest. De VELUX dakkapel is duurder dan een gewoon exemplaar. Bovendien moet het uiterlijk u aanspreken en bij uw huis passen. Kiest u voor een traditionele dakopbouw, vergeet u dan niet om te controleren of u een dakkapel vergunning nodig heeft. Het plaatsen van deze dakkapellen heeft vaak wat meer voeten in aarde, maar u krijgt er wel veruit de meeste ruimte voor terug. Controleer altijd bij uw gemeente wat de voorwaarden zijn.

Bespaar door offertes te vergelijken

Bent u benieuwd naar de exacte prijs van een VELUX dakkapel in uw situatie? Vergelijk dan altijd de prijzen van meerdere dakkapellen specialisten. Zo weet u zeker dat u niet onnodig teveel betaalt. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 dakkapel specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en kunt u de prijzen vergelijken. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de kosten van uw nieuwe dakkapel.