Kunststof dakkapel

De kunststof dakkapel is populair in Nederland. Dat komt bijvoorbeeld doordat kunststof weinig onderhoud vraagt. Ontdek of deze dakkapel ook voor u een goede keuze is.

De kosten

De prijs van een kunststof dakkapel van 1.50 m hoog en 2.50 m breed begint bij € 3.750. Kiest u voor polyester, dan liggen de prijzen ongeveer € 1.000 hoger. Wilt u de exacte kosten weten? U kunt door hierboven uw postcode in te vullen eenvoudig en snel meerdere offertes aanvragen. U bespaart dan tot wel 40% op uw nieuwe dakopbouw.

Een kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is in alle maten, vormen en kleuren verkrijgbaar. Er zijn grofweg 2 type kunststof dakkapellen:

  • Opgebouwd uit losse onderdelen
  • Uit 1 deel

Opgebouwd uit losse onderdelen

Een kunststof dakkapel kan opgebouwd worden uit losse onderdelen. Hierbij zijn de basisconstructie, de afwerking van de buitenzijde en het kozijn van kunststof. De basisconstructie kan ook van hout zijn. Veelgebruikte materialen voor de zijwangen en boeiborden zijn Trespa en Keralit. U kunt daarbij voor zowel een gladde afwerking als voor schroten kiezen.

Uit 1 deel

De kunststof dakkapel kan ook uit 1 deel bestaan. De dakopbouw wordt dan in de fabriek in een mal gegoten. De constructie is hierdoor helemaal naadloos. Het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt, is polyester.

Goede isolatie

Kunststof is een materiaal dat goed isoleert. Het houdt de warmte namelijk goed tegen. Dit wordt warmteweerstand genoemd en wordt uitgedrukt in een RC-waarde. Volgens het bouwbesluit moet de RC-waarde van uw dakkapel minimaal 2.5 zijn. In het geval van bijvoorbeeld een prefab polyester dakkapel is er een RC-waarde tot wel 4.0 mogelijk. Door deze goede isolatie heeft u minder stookkosten, dat goed is voor uw portemonnee en voor het milieu.

Weinig onderhoud

Een dakkapel van kunststof heeft erg weinig onderhoud nodig. Afgezien van een jaarlijkse schoonmaakbeurt heeft u er geen omkijken naar en dat scheelt u een hoop tijd en geld. U hoeft bijvoorbeeld niet te schilderen. Daarnaast heeft het materiaal een lange levensduur. Uw dakopbouw gaat dus lang mee en is daarom een goede investering voor de toekomst.

Het uiterlijk van hout

Wilt u graag materiaal met de uitstraling van hout? Dan kunt u kiezen voor kunststof met een houtnerfstructuur. Het materiaal heeft dan een vergelijkbaar uiterlijk en u profiteert tegelijkertijd van de voordelen van kunststof. Dit kan, zeker bij een moeilijk bereikbaar dak, een slimme keuze zijn. U kunt natuurlijk ook voor een houten dakkapel kiezen. U moet dan wel rekening houden met regelmatig onderhoud, maar voor liefhebbers is dat de moeite waard.

Offertes vergelijken

Wilt u extra ruimte en licht, maar wel voordelig uit zijn? Dan adviseren we u meerdere offertes aan te vragen. De prijzen van dakkapellen specialisten verschillen namelijk. Door te vergelijken kunt u tot wel 40% op de aanschaf van uw kunststof dakkapel besparen.