Houten dakkapel

Een houten dakkapel heeft meerdere voordelen. Hout heeft een unieke uitstraling, maar ook op het vlak van onderhoud is een houten dakkapel een goede keuze.

Prijzen

De prijzen van een houten dakkapel variëren, afhankelijk van de afmetingen en de gekozen extra’s. Bekijk in de tabel hieronder de gemiddelde prijzen, zo krijgt u een goed beeld.

Soort houten dakkapelGemiddelde prijs
(inclusief btw en plaatsing)
Traditioneel€ 3.300 - € 5.500
Prefab€ 2.500 - € 3.700

 

Bent u benieuwd naar de exacte kosten van een houten dakkapel op uw dak? Zoals u hierboven ziet, is dat afhankelijk van een aantal factoren. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van verschillende dakkapel specialisten bij u in de buurt. U ontvangt tot wel 4 verschillende offertes en na het naast elkaar leggen van de offertes kiest u voor de specialist die het best bij uw project past.

Een houten dakkapel

Houten dakkapellen bestaan uit balken, een kozijn en beplating van hout. De balken zijn vaak van vurenhout en het kozijn van hardhout. Voor de beplating waarmee de zijwangen van de dakkapel worden afgewerkt, wordt veel gewerkt met watervast verlijmd multiplex. Dit materiaal bestaat uit meerdere op elkaar gelijmde houtlagen en is hierdoor erg sterk. U kunt ook kiezen voor hardhouten rabatdelen. De voordelen van hout zijn:

  • Unieke uitstraling
  • Geschikt voor maatwerk
  • Makkelijk te repareren

Unieke uitstraling

Een houten dakkapel heeft een unieke uitstraling. Dat komt door de nerfstructuur van hout. Dit geeft een natuurlijk, authentiek uiterlijk, dat nagenoeg niet na te bootsen is. Houten dakkapellen passen daarom erg goed bij oudere huizen, denk bijvoorbeeld aan een monument. Maar ook voor een nieuwbouwhuis kan een dakopbouw van hout een sfeervol resultaat geven.

Let op: woont u in een (rijks)monument, dan kan het gebruik van hout verplicht zijn. Vraag bij uw gemeente na wat de regels zijn.

Houten dakkapel

Geschikt voor maatwerk

Een houten dakkapel geeft u veel keuzemogelijkheden. Hout is namelijk een materiaal dat makkelijk te bewerken is. Het is daarom heel geschikt als u bijzondere wensen heeft. Denk aan de afmetingen van dakopbouw of de afwerking met bijvoorbeeld schroten of sierlijsten. Voor houten dakkapellen kan volledig maatwerk op basis van uw wensen worden geleverd.

Dakkapellen van hout kunnen traditioneel en geprefabriceerd gemaakt worden. Kiest u voor prefab, dan worden de onderdelen van de dakopbouw van tevoren in een fabriek gemaakt, de dakkapel plaatsen is dan snel gedaan. Kiest u voor een traditionele werkwijze, dan wordt al het materiaal ter plekke opgebouwd en gemonteerd.

Makkelijk te repareren

Een houten dakkapel is makkelijk te repareren. Veel dakkapellen specialisten werken met hardhout, dat duurzaam is en lang mee gaat. Mocht er toch een beschadiging ontstaan, dan kan hout veel eenvoudiger gerepareerd worden dan bijvoorbeeld kunststof.

Daarnaast is de dakkapel schilderen eenvoudig gedaan. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld na een aantal jaar voor een andere kleur kiezen en krijgt uw huis een heel ander uiterlijk.

Afgewerkt met kunststof beplating

Wilt u weinig onderhoud aan uw dakkapel, dan kunt u kiezen voor een houten constructie die aan de buitenkant afgewerkt wordt met kunststof beplating. De zijwangen en boeiborden worden dan gemaakt van bijvoorbeeld Trespa of Keralith. Ook kunt u voor kunststof kozijnen kiezen. De uitstraling van een kunststof dakkapel is minder natuurlijk dan die van hout, maar het materiaal vraagt minder onderhoud en dat kan voor bijvoorbeeld een moeilijk bereikbare dakkapel een slimme keuze zijn.

Offertes vergelijken

Zoekt u een dakkapellen specialist, dan adviseren we u om altijd eerst meerdere offertes naast elkaar te leggen. De prijzen kunnen namelijk verschillen. Omdat het verschil kan oplopen tot wel 40%, loont het de moeite om goed te vergelijken. Zo kiest u de beste prijs-kwaliteit verhouding voor uw houten dakkapel.