Welke dakkapel kiest u?

Er zijn talloze soorten dakkapellen op de markt. Soms is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Hieronder worden de verschillende soorten dakkapellen beschreven en met elkaar vergeleken.

Prijzen vergelijken

Er zijn verschillende soorten dakkapellen met ieder een eigen prijskaartje. Het prijsverschil kan hoog oplopen. Zo is een traditionele dakkapel duurder dan een prefab dakkapel en een dakkapel gemaakt van polyester duurder dan een houten exemplaar. Een overzicht van de gemiddelde prijzen ziet u hieronder.

Soort dakkapelPrijs prefab (incl. plaatsing)Prijs traditioneel (incl. plaatsing)
Houten dakkapelVanaf € 3.000Vanaf € 4.000
Kunststof dakkapelVanaf € 3.750Vanaf € 4.700
Polyester dakkapelVanaf € 4.250n.v.t.

Specialisten vergelijken

Als u een keuze heeft gemaakt voor een soort dakkapel dan wilt u deze dakkapel natuurlijk zo voordelig mogelijk laten plaatsen. Bespaar op de kosten van uw dakkapel door de prijzen van meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Iedere specialist hanteert namelijk zijn eigen prijs voor het plaatsen van een dakkapel. Vraag hier in één keer offertes aan van tot wel 4 dakkapel specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en kunt u de prijzen gaan vergelijken. Hierdoor bespaart u tot wel 40% op de kosten. Zit de juiste specialist voor u er niet tussen? Geen probleem, het aanvragen van offertes is bij ons geheel gratis en vrijblijvend.

Materiaal

Hout

Een houten dakkapel heeft een natuurlijke en authentieke uitstraling. Hout is een materiaal dat makkelijk te bewerken is en is daarom erg geschikt voor maatwerk. Hout kan geverfd worden, dus als u op zoek bent naar een nieuwe uitstraling voor uw huis kunt u eenvoudig uw dakkapel een ander kleurtje geven. Hout is minder goed bestand tegen slechte weersomstandigheden dan bijvoorbeeld kunststof, maar is ook weer makkelijk te repareren. Een houten dakkapel heeft over het algemeen ook meer onderhoud nodig dan een kunststof of polyester dakkapel.

Een houten dakkapel is relatief goedkoop in aanschaf. U kunt er al een laten plaatsen vanaf € 3.000.

Kunststof

Een kunststof dakkapel heeft veel voordelen. Het is dan ook niet gek dat de dakkapel zo populair is in Nederland. Het grootste voordeel is dat kunststof erg weinig onderhoud nodig heeft. In principe is een jaarlijkse schoonmaakbeurt genoeg om de dakkapel goed te houden. En goed blijft de dakkapel voor een lange tijd. Een kunststof dakkapel heeft een gemiddelde levensduur van 50 jaar. Nog een groot voordeel is de goede isolatie. Hiermee kunt u veel geld besparen op uw energiekosten.

Voor het laten plaatsen van een kunststof dakkapel moet u denken aan een prijs vanaf € 3.750.

Polyester

Een polyester dakkapel is, net als een kunststof dakkapel, van kunststof gemaakt. De polyester dakkapel bestaat echter volledig uit kunststof en is uit één stuk gemaakt. De dakkapel is hierdoor naadloos en dit maakt dat de polyester dakkapel dan ook uitzonderlijk goed is geïsoleerd. Samen met de lange levensduur zorgt dit ervoor dat de polyester dakkapel een duurzame optie is. Verder heeft de dakkapel minimale onderhoud nodig en heeft u er dus nauwelijks omkijken naar.

Een polyester dakkapel heeft u vanaf ongeveer € 4.250.

Vergelijken

In onderstaande tabel worden de verschillende soorten dakkapellen met elkaar vergeleken:

Soorten dakkapellen vergelijken

Bouwwijze

Prefab

Bij een prefab dakkapel worden de onderdelen vooraf in een fabriek gemaakt. Het gaat hier om standaard maten waardoor de productie erg efficiënt is. Hierdoor zijn de prijzen voordelig. Ook wordt de dakkapel binnen één dag op uw dak geplaatst. Omdat de prefab dakkapel alleen in standaard uitvoeringen wordt gemaakt is het niet voor elk dak geschikt. Lees hier meer over een prefab dakkapel.

De prijzen voor een prefab dakkapel beginnen bij ongeveer € 3.250.

Traditioneel

In tegenstelling tot een prefab dakkapel biedt een traditioneel gebouwde dakkapel veel mogelijkheden. Deze wordt uit losse onderdelen op uw dak geplaatst. Hierdoor heeft u veel keuzevrijheid en is de dakkapel voor elk dak geschikt. De traditionele dakkapel is erg geschikt voor maatwerk.

Doordat de dakkapel op maat wordt gemaakt liggen de kosten wel hoger. Voor een traditionele dakkapel betaalt u ongeveer 25% meer dan voor een prefab dakkapel.

Vergelijken

In onderstaande tabel worden de verschillende bouwwijzen met elkaar vergeleken:

Bouwwijze dakkapel vergelijking

Prijzen vergelijken

Heeft u een soort dakkapel gekozen en wilt u deze laten plaatsen? Vergelijk altijd eerst offertes voordat u met een dakkapel specialist in zee gaat. Door het vergelijken van de prijzen bespaart u namelijk tientallen tot honderden euro’s op de kosten voor een nieuwe dakkapel. Snel offertes vergelijken doet u door hier gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van tot wel 4 dakkapel specialisten in uw omgeving. Binnen slechts 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Voordat u het weet staat uw nieuwe dakkapel te pronken op uw dak.