Dakkapel met schuin dak

Een dakkapel met een schuin dak ziet er niet alleen mooi uit. Door het ontwerp heeft een dakkapel met een schuin dak een langere levensduur. Lees hieronder meer over eigenschappen en gemiddelde prijzen!

Prijzen

De prijzen van dakkapellen met een schuin dak liggen meestal wat hoger dan in het geval van een plat dak. Dit komt door het extra werk en door het materiaal dat voor de dakbedekking gebruikt wordt. Een dakkapel met een pannendak kost bijvoorbeeld 10% tot 15% meer. Als u benieuwd bent naar de exacte prijs, raden we u aan meerdere offertes te vergelijken. U kunt dit eenvoudig doen door hierboven uw postcode in te vullen.

Voordelen van een schuin dak

Bij dakkapellen met schuin dak ligt de bovenrand van de dakkapel vrij hoog op uw dak. Het dakvlak loopt schuin naar beneden af en loopt hierdoor vloeiend over in de rest van het dak. Het gat in de dakconstructie is groter dan normaal. Hierdoor brengt het aanpassen van de dakconstructie vaak wat meer werk met zich mee. Deze dakopbouw wordt ook wel sleepdakkapel genoemd en heeft de volgende voordelen:

  • Minder onderhoud nodig
  • Langere levensduur
  • Uiterlijk sluit goed aan

Minder onderhoud nodig

Een dakkapel met een schuin dak heeft minder onderhoud nodig. De afvoer van regenwater is namelijk geen probleem: regen stroomt vanzelf van het dak af. Daarnaast blijven ook bladeren en takken niet liggen. Door het ontwerp is er dus geen risico op verstopte afvoeren of stilstaand water.

Dakkapel schuin dak

Langere levensduur

Een schuin dak heeft een langere levensduur. Het dak wordt niet alleen minder intensief blootgesteld aan vuil en water, maar de dakbedekking gaat ook langer mee. Dakbedekking voor vlakke daken, zoals bitumen of EPDM, heeft een levensduur van ongeveer 20 jaar. Dakpannen, die vaak voor schuine daken gebruikt worden, kunnen wel 80 jaar meegaan.

Uiterlijk sluit goed aan

Veel mensen kiezen graag voor een dakkapel die goed aansluit bij hun woning. Dakkapellen met een schuin dak zijn populair door de vloeiende overgang naar het dak van het huis. Hierdoor ontstaat er meer eenheid met uw woning. Zeker als uw huis een bijzondere architectuur heeft, kan deze constructie een goede keuze zijn.

Let op: het plaatsen van dit model is (meestal) niet vergunningsvrij. Controleer dit van tevoren op www.omgevingsloket.nl.

Nokverhoging kiezen

Als u op zoek bent naar nog meer ruimtewinst, dan is een nokverhoging misschien een mogelijkheid. Deze dakopbouw is wel duurder dan een dakkapel met een schuin dak, maar het resultaat is te vergelijken met een extra verdieping.

Meerdere offertes vergelijken

De prijzen van dakkapellen zijn verschillend. Als u overweegt om een dakopbouw te laten plaatsen, raden we u aan om vooraf meerdere offertes aan te vragen. U kunt zo een goede prijsvergelijking maken, waarmee u tot wel 40% bespaart op de aankoop van een dakkapel met schuin dak.