Nokverhoging

Een nokverhoging is een goed alternatief voor een grote dakkapel. De prijzen liggen hoger dan bij een dakkapel, maar uw lage zolder verandert met een nokverhoging in een lichte extra kamer.

Prijzen

Een nokverhoging kost ongeveer € 8.000 tot € 16.000. Er in een verschil in één- of tweezijdig. U kunt hiervoor gemiddeld de volgende prijzen aanhouden:

  • Eénzijdig 5 meter breed vanaf € 9.000
  • Tweezijdig 5 meter breed vanaf € 15.000

Deze prijzen liggen hoger dan bij een dakkapel. Dat komt vooral omdat de dakconstructie aangepast moet worden en het meer tijd en materiaal kost. Ontdek de exacte prijs voor uw situatie door hierboven uw postcode in te vullen. U ontvangt dan tot 6 offertes van specialisten uit uw omgeving.

Uw dak verhoogd

Bij een nokverhoging wordt de nok (de punt) van uw dak verschoven en/of verhoogd. Hierdoor creëert u veel extra ruimte in huis. Een dergelijke opbouw is een flinke verbouwing. De constructie van uw dak verandert namelijk meer dan als u alleen een dakkapel laat plaatsen. Nokverhogingen mogen daarom alleen met bouwvergunning worden uitgevoerd. Er zijn 2 types:

  • Eenzijdig
  • Tweezijdig

Eénzijdig

Bij een éénzijdige nokverhoging wordt het dakvlak aan één kant verlengd. Daardoor ontstaat er extra ruimte aan de andere kant van het dak. Hoe verder u de nok van het dak verlegt, hoe meer extra ruimte er onder de nok ontstaat.

Tweezijdig

Bij een tweezijdige nokverhoging wordt de gehele constructie van het dak als het ware omhoog getild. Dit wordt ook wel dakopbouw genoemd.

De beste manier om ruimte te winnen

Als u een zolderverdieping met een laag dak heeft, dan is een nokverhoging de beste manier om ruimte te winnen. Als uw dak bijvoorbeeld te laag is om onder te kunnen staan, kunt u met een verhoging uw zolder beloopbaar maken. Zo krijgt u er in de praktijk bijna een volledige verdieping bij. Vaak maakt de dakkapellen specialist optimaal gebruik van de breedte van het dak, zodat de constructie maximale ruimtewinst geeft.

Uw huis stijgt in waarde

Door een nokverhoging stijgt uw huis in waarde. Het beloopbare vloeroppervlak van uw woning wordt namelijk groter, nog meer dan bij een dakkapel. Dit is belangrijk voor een taxateur die de waarde van uw huis bepaalt als u het wilt verkopen. Als u later dus uw huis wilt verkopen, kunt u door de dakverhoging een betere prijs krijgen.

Zelf afwerken voor lagere kosten

Als u goedkoper uit wilt zijn, kunt u uw nokverhoging casco laten opleveren. De dakkapellen specialist verzorgt dan alleen de constructie en de buitenkant van de dakopbouw. Als huiseigenaar kunt u zelf de binnenkant afwerken en de kosten daarvoor heeft u dus ook zelf in de hand. Vindt u de dakopbouw toch te ingrijpend, maar wilt u wel meer licht en ruimte op zolder? U kunt ook tegen lagere kosten een dakkapel overwegen.

Prijzen vergelijken

De prijzen van nokverhogingen verschillen niet alleen door de afmetingen. Ook de keuze voor een dakkapellen specialist speelt mee. Het verschil in prijs kan oplopen tot enkele duizenden euro’s. Overweegt u een nokverhoging en bent u benieuwd naar de prijzen? Dan doet u er goed aan om meerdere offertes te vergelijken.