Nokverhoging

Een nokverhoging is een goed alternatief voor een grote dakkapel. De prijzen liggen hoger dan bij een dakkapel, maar uw lage zolder verandert met een nokverhoging in een lichte extra kamer.

Prijzen nokverhoging

De prijzen van een nokverhoging liggen hoger dan de prijzen van een dakkapel. Dat komt vooral omdat de dakconstructie aangepast moet worden en het meer tijd en materiaal kost. Hieronder ziet u de gemiddelde prijzen voor een nokverhoging in een overzicht.

Soort nokverhogingAfmetingPrijs
Eenzijdig5 meter€ 7.500 - € 10.000
Tweezijdig5 meter€ 14.000 - € 17.500
Plat dak25 m2€ 25.000 - € 30.000

Besparen op uw nokverhoging

Voordat u een nokverhoging laat plaatsen doet u er goed aan om prijzen te vergelijken. Er zijn veel specialisten die een nokverhoging op uw dak kunnen maken en iedere specialist hanteert een andere prijs. Wilt u zeker weten dat u de scherpste prijs betaalt? Vraag hier in één klap gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en kunt u de prijzen vergelijken. Door het vergelijken van offertes bespaart u makkelijk tientallen tot wel honderden euro’s op de kosten voor een nokverhoging.

Typen nokverhoging

Bij een nokverhoging wordt de nok (de punt) van uw dak verschoven en/of verhoogd. Hierdoor creëert u veel extra ruimte in huis. Een dergelijke opbouw is een flinke verbouwing. De constructie van uw dak verandert namelijk meer dan als u alleen een dakkapel laat plaatsen. Nokverhogingen mogen daarom alleen met bouwvergunning worden uitgevoerd, vraag daarom bij uw gemeente altijd om de specifieke voorwaarden. Er zijn 2 types:

  • Eenzijdig
  • Tweezijdig

Eénzijdig

Bij een éénzijdige nokverhoging wordt het dakvlak aan één kant verlengd. Daardoor ontstaat er extra ruimte aan de andere kant van het dak. Hoe verder u de nok van het dak verlegt, hoe meer extra ruimte er onder de nok ontstaat.

Eenzijdige nokverhoging

Tweezijdig

Bij een tweezijdige nokverhoging wordt de gehele constructie van het dak als het ware omhoog getild. Dit wordt ook wel dakopbouw genoemd.

Tweezijdige nokverhoging

Nokverhoging: creëer ruimte

Als u een zolderverdieping met een laag dak heeft, dan is een nokverhoging de beste manier om ruimte te winnen. Als uw dak bijvoorbeeld te laag is om onder te kunnen staan, kunt u met een verhoging uw zolder beloopbaar maken. Zo krijgt u er in de praktijk bijna een volledige verdieping bij. Vaak maakt de dakkapellen specialist optimaal gebruik van de breedte van het dak, zodat de constructie maximale ruimtewinst geeft.

Verhoog uw woningwaarde

Door een nokverhoging stijgt uw huis in waarde. Het beloopbare vloeroppervlak van uw woning wordt namelijk groter, nog meer dan bijvoorbeeld bij een houten dakkapel. Dit is belangrijk voor een taxateur die de waarde van uw huis bepaalt als u het wilt verkopen. Als u later dus uw huis wilt verkopen, kunt u door de dakverhoging een betere prijs krijgen.

Nokverhoging

Bespaar op uw nokverhoging

Als u goedkoper uit wilt zijn, kunt u uw nokverhoging casco laten opleveren. De dakkapellen specialist verzorgt dan alleen de constructie en de buitenkant van de dakopbouw. Als huiseigenaar kunt u zelf de binnenkant afwerken en de kosten daarvoor heeft u dus ook zelf in de hand. Vindt u de dakopbouw toch te ingrijpend, maar wilt u wel meer licht en ruimte op zolder? U kunt ook tegen lagere kosten een dakkapel overwegen.

Vergelijk prijzen

De prijzen van nokverhogingen verschillen niet alleen door de afmetingen. Ook de keuze voor een dakkapellen specialist speelt mee. Het verschil in prijs kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan. Binnen 2 werkdagen heeft u offertes van tot wel 4 specialisten in uw regio in huis. Vergelijk de prijzen, kies voor de meest voordelige specialist en bespaar tot wel 40% op de kosten voor uw nokverhoging.