Dakkapel met plat dak

De dakkapel met plat dak is erg populair. Dit standaard model heeft namelijk veel voordelen, zoals de mogelijkheid om vergunningsvrij te bouwen. Wat kost een dakkapel met plat dak?

Prijzen

Voor een prefab dakkapel met plat dak kunt u rekenen op een prijs van ongeveer € 3.250 tot € 4.250. We gaan dan uit van een standaard maat van 250 cm breed. Als u benieuwd bent naar de exacte prijzen, raden we u aan meerdere offertes te vergelijken door hierboven uw postcode in te vullen. U kunt daarmee veel besparen.

De voordelen

Een dakkapel met een plat dak past op vrijwel alle soorten huizen. Zowel prefab als traditionele dakkapellen worden meestal met een plat dak gebouwd en zijn beide in kunststof en hout verkrijgbaar. De voordelen zijn:

  • Voordelige keuze
  • Eenvoudig plaatsen
  • Vergunningsvrij

Voordelige keuze

De prijs van een dakkapel met een plat dak is lager dan de prijzen van andere modellen. Dit komt omdat voor deze dakkapellen de constructie van uw dak minder hoeft te veranderen, dan wanneer u bijvoorbeeld een schuin dakoppervlak zou kiezen. Het is daarom een voordelige keuze.

Eenvoudig plaatsen

Een dakkapel met een plat dak is eenvoudig te plaatsen. Het is namelijk een standaard model, dat weinig aanpassingen van de dakconstructie vraagt. Bovendien hebben dakkapellen specialisten veel ervaring met de plaatsing, waardoor het in sommige gevallen al in 1 dag klaar kan zijn.

Dakkapel plat dak

Vergunningsvrij

Een belangrijke reden om een plat dak te kiezen is dat dakkapellen dan mogelijk vergunningsvrij geplaatst kan worden. Een horizontaal dakvlak is namelijk één van de voorwaarden om de constructie zonder bouwvergunning te mogen plaatsen. De andere voorwaarden hebben vooral te maken met de positie van de dakkapel op het dak.

Schuin dak

Als u liever een model met een heel ander uiterlijk kiest, dan kan een dakkapel met schuin dak een optie zijn. Dakkapellen met een plat dak hebben regelmatig onderhoud nodig. Er blijven namelijk bladeren en andere rommel op liggen. Het dak regelmatig schoonmaken is dus nodig. Bij een schuin dak heeft u hier minder last van.

Prijzen vergelijken

Prijzen voor dakkapellen kunnen erg verschillen. Niet alleen omdat het aanbod groot is, maar ook omdat de kosten voor hetzelfde model bij verschillende dakkapellen specialisten vaak verschillen. We raden u dan ook aan om meerdere offertes te vergelijken. Zo kunt u tot wel 40% voordeliger uit zijn voor uw dakkapel met plat dak.