Dakkapel plaatsen: tips

Als u een dakkapel wilt laten plaatsen, komen er veel keuzes op u af. Waar moet u op letten? Lees hier onze tips voor het voordelig en probleemloos laten plaatsen van uw dakkapel.

De belangrijkste tips

In dit artikel geven we u de 6 belangrijkste tips voor het plaatsen van uw dakkapel. Laat u goed informeren Weet wat u kiest Kies voor duurzaamheid Betaal niet teveel Zet afspraken op papier Zorg voor een goede voorbereiding

Laat u goed informeren (tip 1)

Onze eerste tip: laat u goed informeren. Er spelen namelijk nogal wat zaken mee in het maken van een keuze voor een dakkapel. Wilt u bijvoorbeeld hout of juist kunststof? Wat zijn daarvan de voor- en nadelen? Wat is de gemiddelde levensduur van het materiaal en wat zijn gebruikelijke garantietermijnen? Verzamel dus voldoende informatie op deze website en breng uw wensen in kaart. Zo kunt u een verstandige keuze maken voor het plaatsen van uw dakopbouw.

Weet wat u kiest (tip 2)

Als u grofweg weet voor welke dakkapel u gaat kiezen, dan is de volgende stap het in beeld brengen hoe deze eruit komt te zien. Laat daarom een tekening maken, zodat u zich een goede voorstelling kunt maken van de nieuwe situatie. Kijk daarbij ook naar de omgeving, zoals dakkapellen van buren. Het kan mooi zijn om de vormgeving hierop te laten aansluiten. Denk ook aan alle opties en accessoires die u kunt laten plaatsen. In ons artikel hierover leest u verschillende tips. Zo weet u precies wat u kiest.

Kies voor duurzaamheid (tip 3)

Als u wilt dat uw dakkapel lang mee gaat, kies dan voor duurzaamheid. Duurzaam materiaal heeft een hogere kwaliteit en een lange levensduur. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een dakopbouw van hardhout. Dit is erg sterk, waardoor u aanzienlijk minder onderhoud heeft dan zachthout. Wilt u dat uw keuze ook goed is voor het milieu, let dan op de keurmerken die uitgegeven worden voor milieuvriendelijk materiaal.

Betaal niet teveel! (tip 4)

Door te vergelijken krijgt u een goed beeld van de prijzen. U staat dan sterker in de onderhandelingen en kunt flink op de kosten besparen. U kunt eenvoudig offertes aanvragen bij meerdere dakkapelspecialisten door op deze website uw postcode in te vullen. Let bij het vergelijken wel op een goede prijs-kwaliteitverhouding. Denk daarnaast aan het besparen op de kosten, door bijvoorbeeld tegelijk met de buren een dakkapel te laten plaatsen. Zo betaalt u niet teveel!

Zet afspraken duidelijk op papier (tip 5)

Als u gekozen heeft voor een dakkapellen specialist, zet de gemaakte afspraken dan duidelijk op papier. Dit voorkomt een hoop onduidelijkheid achteraf. Gebruik hier eventueel een speciale Verbouwovereenkomst voor. Loop na het plaatsen van de dakkapel de lijst nog eens na en kijk of alles naar wens is. Nog meer tips: vergeet ook de termijnen en voorwaarden van de garantie niet vast te leggen.

Zorg voor een goede voorbereiding (tip 6)

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er dus voor dat alles geregeld is voordat de specialist uw dakkapel gaat plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een vergunning. Of het afsluiten van een verbouwverzekering en het informeren van uw opstalverzekeraar. Meer tips om uw verbouwing goed voor te bereiden vindt u in onze checklist op deze website.

In 1 keer meerdere offertes (extra tip)

De prijzen van verschillende dakkapelspecialisten kunnen tot wel 40% verschillen. Door in 1 keer meerdere offertes aan te vragen kunt u de prijzen goed vergelijken. Samen met de bovengenoemde tips bespaart u zo eenvoudig op het plaatsen van uw dakkapel.