Ramen en kozijnen in uw dakkapel

Met ramen en kozijnen in uw dakkapel zorgt u voor meer lichtinval en betere ventilatie. Lees hier welk type raam en kozijn goed bij uw dakkapel passen.

Prijzen

De prijzen van ramen en kozijnen in uw dakkapel van verschillende factoren, waaronder het type raam of kozijn dat u kiest en de afmetingen. Bij het laten plaatsen van een nieuwe dakkapel zitten de ramen en kozijnen meestal al bij inbegrepen bij de totaalprijs. Bij de aanschaf van een los raam moet u denken aan een prijs tussen de € 250 en € 750. Dit is exclusief plaatsingskosten. Een raam inclusief plaatsingskosten kost ongeveer € 500 tot € 1.100. Voor een kozijn moet u rekening houden met een prijs vanaf € 90, exclusief plaatsing.
Wilt u meer weten over de prijzen van ramen en kozijnen in uw dakkapel? Vul dan hierboven uw postcode in en vraag vrijblijvend offertes aan van verschillende dakkapellen specialisten. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken kunt u eenvoudig geld besparen.

Soorten ramen voor uw dakkapel

Een dakkapel is natuurlijk niets zonder een raam. Er zijn talloze soorten ramen waaruit u kunt kiezen. Hieronder vindt u een overzicht van enkele mogelijkheden:

  • Draairaam
  • Draaikiepraam
  • Uitzetraam
  • Schuiframen

Draairaam

Een draairaam is het meest voorkomende raam in Nederland. De naam zegt eigenlijk alles al. Een draairaam heeft enkel een draaistand en kan naar binnen of naar buiten toe openslaan.

Draaikiepraam

Een draaikiepraam heeft een draaistand en een valstand. Dit maakt dat een draaikiepraam ook erg makkelijk is schoon te maken. In de winter kunt u het raam op een kierstand zetten, waardoor u toch kunt genieten van frisse lucht in uw huis. Het draaikiepraam opent altijd naar binnen toe. Het draaikiepraam wint de laatste jaren sterk aan populariteit vanwege de gebruiksvriendelijkheid.

Uitzetraam

Bij een uitzetraam zijn de scharnieren aan de bovenkant van het raam bevestigd. Het raam klapt horizontaal naar buiten toe.
Wanneer de scharnieren juist aan de onderkant van het raam bevestigd zijn, wordt er gesproken over een valraam.

Schuiframen

Een schuifraam bestaat uit twee vensters, namelijk een vast raam en een ander venster dat kan schuiven. Een schuifraam kan horizontaal of verticaal schuiven.

Soorten kozijnen voor uw dakkapel

U kunt kiezen uit verschillende soorten kozijnen voor uw dakkapel. Lees hier meer over de verschillende soorten kozijnen en over de voordelen hiervan:

  • Houten kozijnen
  • Aluminium kozijnen
  • Kunststof kozijnen

Houten kozijnen

Houten kozijnen hebben enkele voordelen. Zo hebben houten kozijnen een warme en authentieke uitstraling. Ook zijn houten kozijnen makkelijk te bewerken. U kunt eventuele beschadigingen relatief makkelijk repareren en de kozijnen eenvoudig in een andere kleur verven.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn erg onderhoudsarm. Aluminium is een sterk materiaal en zal daarom ook niet snel te maken krijgen met beschadigingen. Ook beschikken aluminium kozijnen tegenwoordig over een goede isolatie.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn erg populair in Nederland. Dit komt onder andere doordat de kozijnen een hoge isolatiewaarde hebben. Hierdoor kunt u geld besparen op uw stookkosten. Daarnaast zijn de kozijnen ook nog eens voordelig in aanschaf.

Meer lichtinval

Met ramen en kozijnen in uw dakkapel creëert u aanzienlijk meer lichtinval in huis. Daarnaast zorgt u er met een raam in uw dakkapel voor dat uw woning beter geventileerd is. Zeker wanneer uw dakkapel zich in de slaapkamer bevindt is het belangrijk om deze kamer te voorzien van frisse lucht.

Keuzevrijheid

Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van ramen en kozijnen in uw dakkapel. Vindt u het moeilijk om een keuze te maken? Overleg dan met uw dakkapellen specialist welk type raam en kozijn het beste in uw dakkapel passen. Wilt u een nieuw raam of kozijn plaatsen in uw bestaande dakkapel? Het is mogelijk om ramen en kozijnen zelf te plaatsen, maar dit is niet altijd een goed idee. Het plaatsen is namelijk niet eenvoudig en er is een mogelijkheid dat u de constructie van uw huis aantast. Wij raden daarom aan om altijd een vakman in te schakelen voor dit soort werkzaamheden.

Ventilatie

Bij het plaatsen van een ramen en kozijnen in uw dakkapel is het slim om ook een ventilatierooster in het raam te laten plaatsen. Een ventilatierooster zorgt ervoor dat uw huis 24 uur per dag geventileerd wordt. Zo voorkomt u vocht- en schimmelproblemen. Voor een ventilatierooster moet u denken aan een prijs van ongeveer € 60 tot € 80.

Isolatie

De meeste warmte in huis gaat verloren door ramen. Het is daarom belangrijk dat de ramen van uw dakkapel goed geïsoleerd zijn. U kunt dan ook het beste kiezen voor HR++ glas in uw raam. Met HR++ glas blijft het warmteverlies in huis beperkt, waardoor u veel geld kunt besparen op uw energiekosten. Ook kunt u het beste kiezen voor kunststof kozijnen. Kunststof is een materiaal dat zeer goed isoleert en daarnaast zijn kunststof kozijnen ook nog erg makkelijk in onderhoud.

Tot 40% besparen

Bent u op zoek naar een dakkapellen specialist? Wij raden u aan om u eerst te oriënteren op de verschillende tarieven die de dakkapellen specialisten hanteren. Hierdoor kunt u wel tot 40% voordeliger uit zijn. Vraag hier kosteloos en vrijblijvend offertes aan van meerdere dakkapellen specialisten in uw regio.