Onderhoudscontract voor dakkapel

Onderhoud van dakkapellen kunt u zelf doen, maar u kunt ook een onderhoudscontract afsluiten zodat u zelf geen omkijken naar het onderhoud heeft.

Onderhoud dakkapellen: zelf doen of laten doen?

Niet iedereen wil zelf het dak op voor het onderhoud van dakkapellen. Onderhoud van uw dakkapel kan ook gedaan worden door een dakkapellen specialist. De meeste dakkapellen specialisten bieden bij het plaatsen van een dakkapel de mogelijkheid van een onderhoudscontract. Ze nemen u het onderhoud van uw dakkapel uit handen tegen een vergoeding.

Dakkapel onderhoud: waaruit bestaat een onderhoudscontract?

In een onderhoudscontract bestaat het onderhoud grof gezegd uit reiniging en klein herstel. U voorkomt zo dat bestaande problemen erger worden. Gangbare onderdelen van een onderhoudscontract voor een dakkapel zijn:

  • Onderhoud dakkapellen: afvoeren checken op verstopping
  • Onderhoud dakkapellen: het reinigen van de dakkapel
  • Onderhoud dakkapellen: herstellen van kleine beschadigingen in de verflaag
  • Onderhoud dakkapellen: wax aanbrengen op aluminium en kunststof onderdelen

In een onderhoudscontract voor rieten daken zijn speciale onderdelen opgenomen, zoals de behandeling tegen mos en algen, het opstoppen van het dak en het vervangen van versleten bindingen.

Vergelijk nu vrijblijvend dakkapel offertes.

Onderhoud dakkapellen: waar moet ik op letten bij een contract?

Sluit alleen een contract af als u het eens bent met wat erin staat. In veel gevallen zal een standaard contract voor onderhoud volstaan. Heeft u echter speciale wensen voor het onderhoud of zijn onderdelen van het contract op uw dakkapel niet van toepassing? Laat het contract dan aanpassen aan uw situatie.

Onderhoud van dakkapellen: duur van het onderhoudscontract

Let er goed op voor welke periode u het contract voor onderhoud aangaat. Houd daarbij rekening met de gemiddelde levensduur van uw type dakkapel. Een onderhoudscontract van tien jaar is voor een traditionele houten dakkapel niet nuttig. De kans is groot dat een houten dakkapel nog vóór het eind van het onderhoudscontract vervangen moet worden.

Ook is het belangrijk of het onderhoudscontract stilzwijgend verlengd wordt. Wilt u géén stilzwijgende verlenging van het onderhoud van uw dakkapel? Laat dat dan opnemen in de voorwaarden van het onderhoudscontract.

Onderhoud van dakkapellen: vergelijk aanbieders!

Bedenk dat het onderhoud van uw dakkapel niet per se gedaan moet worden door de dakkapellen specialist die de dakkapel geplaatst heeft. Vergelijk meerdere aanbieders van onderhoudscontracten.

Vraag nu meerdere dakkapel offertes aan.