Milieuvriendelijk verbouwen

Milieuvriendelijk verbouwen en een nieuwe dakkapel kunnen eenvoudig hand in hand gaan. Waar kunt u op letten als u uw dakkapel milieuvriendelijk wilt laten verbouwen?

Prijzen

Een dakkapel van kunststof of duurzaam hout kost ongeveer € 4.000 voor een afmeting van 2.50 breed. Kiest u voor het zeer goed isolerende polyester, dan betaalt u ongeveer € 1.000 meer. Zoekt u een precieze prijsindicatie, vraag dan meerdere offertes aan. Hierdoor krijgt u een actueel beeld van de prijzen. U kunt dit vrijblijvend doen door hierboven uw postcode in te vullen.

Eenvoudig rekening houden met het milieu

Tijdens het verbouwen van uw huis kunt u eenvoudig rekening houden met het milieu. In veel gevallen hoeven de kosten hiervan niet eens hoger te zijn. Wilt u uw dakkapel milieuvriendelijk laten plaatsen, kies dan voor:

  • Duurzaam materiaal
  • Goede isolatie
  • Afval scheiden

Duurzaam materiaal

Milieuvriendelijk verbouwen begint bij de keuze van het materiaal voor uw dakkapel. Duurzaamheid is daarbij erg belangrijk. Materialen met een lange levensduur hoeven niet snel vervangen te worden en dat kost minder energie voor het produceren. In sommige gevallen kunt u kiezen voor tweedehands bouwmateriaal. Is dat niet mogelijk, dan kunt u het beste kiezen voor duurzaam hout of kunststof met een milieukeurmerk:

  • Milieukeur
  • EU Ecolabel
  • Swan (een ecolabel voor producten uit Scandinavië)
  • FSC (voor hout)
  • PEFC (voor hout)

Let op: Anders dan soms gedacht wordt, geven zink, lood en koper weinig milieubelasting. Dit komt door de lange levensduur en de meer dan 90% recyclebaarheid.

Goede isolatie

Het isoleren van uw dakopbouw heeft een milieuvriendelijk effect. U hoeft hierdoor namelijk minder te stoken en dat scheelt brandstof. U kunt daarom het beste voor HR ++ beglazing kiezen. De isolatiewaarde van dit glas is veel beter dan die van gewoon dubbelglas. Dat komt door de warmtereflecterende coating, die warmte van buiten doorlaat en van binnen reflecteert.

Daarnaast kunt u overwegen om bij het verbouwen van uw huis het hele dak te laten isoleren. Door een ongeïsoleerd dak gaat namelijk veel warmte verloren. Als u de bouw van uw dakkapel combineert met goede isolatie van uw dak, dan profiteert u optimaal van energiebesparing.

Afval scheiden

Wilt u milieuvriendelijk verbouwen, dan is het scheiden van bouw- en sloopafval een belangrijk onderdeel. Hierdoor kan materiaal gerecycled worden. Het percentage dat gerecycled wordt, kan voor bepaalde materialen oplopen tot meer dan 90%. Overleg daarom met uw dakkapel specialist op welke manier het afval afgevoerd wordt. U kunt ook letten op hergebruikgarantie. In dat geval verzamelt de fabricant het bouwafval gescheiden en gebruikt dit voor het maken van nieuwe producten.

Een specialist uit de omgeving

Als u een specialist uit uw omgeving inschakelt, dan belast u het milieu minder. De vakman hoeft namelijk geen grote afstanden af te leggen. Dat voordeel geldt ook voor het af- en aanvoeren van bouwmateriaal. Dit bevordert het milieuvriendelijk verbouwen van uw huis en dakkapel. Bovendien betaalt u hierdoor minder reiskosten.

Bespaar op milieuvriendelijk verbouwen

Zoekt u een specialist voor het plaatsen van uw dakopbouw? Dan adviseren we u om altijd meerdere offertes aan te vragen. Er kunnen grote verschillen tussen de prijzen zitten. Door te vergelijken kan uw voordeel oplopen tot wel 40%. Zo kunt u meer geld investeren in het milieuvriendelijk verbouwen van uw dakkapel.