Het inrichten van uw dakkapel

Het is algemeen bekend dat u met een dakkapel meer ruimte in huis creëert. Maar wat kunt u allemaal doen met deze extra ruimte? In onderstaand artikel geven wij u tips & tricks voor het inrichten van uw dakkapel. Ook vindt u voorbeelden van inrichtingen die als inspiratie kunnen dienen.

Prijzen

De prijs van een dakkapel ligt gemiddeld tussen de € 3.000 en € 5.000. U kunt de dakkapel zo duur maken als u zelf wilt. De prijs is afhankelijk van onder andere de materiaalkeuze, de grootte en de extra opties. Hieronder vindt u de gemiddelde prijzen voor een dakkapel:

  • houten dakkapel vanaf € 3.000
  • kunststof dakkapel vanaf € 3.750
  • prefab dakkapel vanaf € 3.750
  • polyester dakkapel vanaf € 4.250

Wilt u de exacte prijzen voor een dakkapel weten? Vul dan hierboven uw postcode in en vergelijk kosteloos offertes van verschillende dakkapellen specialisten.

Meer licht en ruimte

Een groot voordeel is dat een dakkapel een toename van het natuurlijke licht in uw woning creëert. Daarnaast zorgt een dakkapel ook voor meer ruimte in huis. Hierdoor kunt u uw zolderkamer opknappen en wellicht ombouwen tot een slaapkamer of badkamer. Plaats in uw dakkapel bijvoorbeeld een bed, toilet of maak er een gezellige zithoek van.

Inspiratie

Hieronder kunt u zien welke mogelijkheden er zijn voor het inrichten van uw dakkapel.

Hulpmiddelen

Het inrichten van uw nieuwe dakkapel kan een uitdaging zijn. Wat past er in deze nieuwe ruimte en hoe kunt u deze het beste indelen? Er zijn verschillende computerprogramma’s die u hierbij kunnen helpen.

Floorplanner

De Floorplanner is ideaal voor het opnieuw inrichten van uw huis. U kunt snel en simpel een interactieve plattegrond tekenen en de inrichting van uw woning uitproberen. De Basic versie van Floorplanner is gratis te gebruiken.

Amikasa

Amikasa is een gratis programma waarmee u uw huis online kunt ontwerpen en inrichten. Met Amikasa kunt u eenvoudig uw kamer nabootsen en daarna meteen aan de slag met het inrichten van de kamer. Na het inrichten is de kamer in 3D te bekijken, waardoor u meteen een realistisch beeld heeft van de ruimte.

Roomplanner

De Roomplanner is de online interieurontwerper van de woonwebsite Wonenonline.nl. De Roomplanner is een gratis programma waarmee u verschillende kamers kunt inrichten en kunt bekijken in 2D en 3D.

SketchUp

SketchUp is een populair computerprogramma waarmee u in 3D kunt tekenen. SketchUp is er in een gratis versie en een betaalde versie. Sketchup is een uitgebreid programma met veel mogelijkheden. Houd er dus rekening mee dat het wellicht wat meer tijd kost om handig te worden met SketchUp.

Bespaartip

Zoekt u een dakkapellen specialist? Vraag dan eerst gratis en eenvoudig meerdere offertes aan. Door offertes van verschillende dakkapellen specialisten met elkaar te vergelijken kunt u wel tot 40% op uw dakkapel besparen.