De duurzame dakkapel

Duurzame materialen maken uw dakkapel milieuvriendelijk. Wilt u ook een duurzame dakkapel? Lees hieronder welke materialen u kunt gebruiken en de voordelen hiervan.

Prijzen

Voor een kunststof dakkapel of een dakkapel van duurzaam hout moet u denken aan een prijs van ongeveer € 4.000. Voor een polyester dakkapel bent u ongeveer € 1.000 meer kwijt. Wilt u de exacte prijs weten van een duurzame dakkapel? Vul hierboven uw postcode in en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere dakkapellen specialisten.

Wat zijn duurzame materialen

Er zijn verschillende materialen die een dakkapel duurzaam maken. Hieronder leest u over enkele mogelijkheden.

PEFC-hout

Kiest u voor een houten dakkapel? Let er dan op dat het hout op een verantwoorde wijze is geproduceerd. Programma for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) is een wereldwijde non-profitorganisatie en onafhankelijk keurmerk voor duurzaam bosbeheer. PEFC werkt wereldwijd met lokale bosbeheerders. Wanneer zij genoeg doen aan duurzaamheid mogen zij het PEFC-logo gebruiken. Bij deze beoordeling wordt rekening gehouden met sociale, ecologische en economische aspecten. Voor hergebruikte producten stelt PEFC de eis dat minstens 70% van het product gerecycled is.

FSC-hout

Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale non-profitorganisatie die zich richt op een verantwoorde productie van hout en papier. Het hout met een FSC-keurmerk komt uit bossen die beheerd worden volgens FSC-standaarden en moeten dus ook aan een groot aantal voorwaarden voldoen. Dit betekent dat er, net als bij PEFC-hout, rekening wordt gehouden met sociale, ecologische en economische aspecten. FCS stelt iets meer eisen aan gerecycled hout en papier dan PEFC. FSC eist dat al het hergebruikte hout voor 100% uit gerecycled materiaal bestaat. Met het kiezen voor FSC hout voorkomt u dat er bij de productie schade wordt toegebracht aan mens, dier en natuur. In onderstaande video ziet u hoe FSC deze verantwoorde productie tot stand brengt.

Gerecycled kunststof

Kunststof dakkapellen zijn op twee manieren milieuvriendelijk. Ten eerste is kunststof een materiaal dat zeer goed isoleert. Hierdoor bespaart u op uw stookkosten en spaart u tevens het milieu. Daarnaast is kunststof een materiaal dat gerecycled kan worden. Van uw oude kunststof dakkapel kan dus weer een nieuwe dakkapel of een ander product gemaakt worden. Ook hebben kunststof dakkapellen een zeer lange levensduur. Een kunststof dakkapel gaat gemiddeld 50 jaar mee.

Milieuvriendelijk

Met een duurzame dakkapel helpt u het milieu een handje. Een dakkapel van duurzaam hout draagt namelijk niet bij aan ontbossing. Dit is belangrijk aangezien 80% van alle dier- en plantensoorten afhankelijk is van het bos. Daarnaast dragen bossen ook nog eens bij aan het tegengaan van CO2-vervuiling. Duurzaam hout stijgt dan ook in populariteit. In 2011 was het marktaandeel van aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout al 65,7%. Als u een dakkapel van duurzaam hout wilt dan kunt u onder andere kiezen voor FSC of PEFC-hout. Deze twee organisaties hebben samen een groot deel van het duurzame bosbeheer in handen.

Geld besparen

Milieuvriendelijk verbouwen hoeft niet altijd duurder te zijn. Neem bijvoorbeeld een dakkapel van gerecycled kunststof. Door de lange levensduur bespaart u op onderhouds- en verbouwkosten. Daarnaast is een goed geïsoleerde dakkapel zeer milieuvriendelijk en bespaart u hiermee ook nog eens kosten op uw energierekening.

Keurmerken

Wilt u gaan verbouwen met duurzame materialen, maar weet u niet welke materialen u moet kiezen? Kijk dan of er keurmerken op het product staan. Deze keurmerken kunnen u helpen bij het maken van een verantwoorde aankoop voor uw dakkapel.

Lokale vakman

Naast het gebruiken van duurzame materialen zijn er nog talloze dingen die u kunt doen om uw dakkapel milieuvriendelijk te maken. Schakel bijvoorbeeld een lokale dakkapellen specialist in. De specialist hoeft dan geen grote afstanden af te leggen en dit is minder belastend voor het milieu. Ook bespaart u nog eens geld op de reiskosten van de vakman. Zo zijn er nog meer tips voor het milieuvriendelijk verbouwen of plaatsen van uw dakkapel.

Bespaar tot 40% op uw duurzame dakkapel

Wilt u meer weten over de prijs van een duurzame dakkapel? Vraag dan eenvoudig offertes aan bij verschillende dakkapel specialisten. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken kunt u wel tot 40% besparen op uw duurzame dakkapel.