Dakkapellen specialist

Een dakkapellen specialist onderscheidt zich in bedrijfsomvang en service. Welke verschillen zijn er, wat zijn de gemiddelde prijzen en welke dakkapellen specialist is voor u de beste keuze?

Prijzen

Een dakkapellen specialist rekent voor een dakkapel gemiddeld € 3.000 tot € 6.000 inclusief de plaatsing en de btw. De prijzen zijn onder meer afhankelijk van het materiaal, de maten en het model. Hieronder ziet u de gemiddelde prijzen van verschillende soorten dakkapellen in een overzicht.

Soort dakkapelPrijs prefab (incl. plaatsing)Prijs traditioneel (incl. plaatsing)
Houten dakkapelVanaf € 3.000Vanaf € 4.000
Kunststof dakkapelVanaf € 3.750Vanaf € 4.700
Polyester dakkapelVanaf € 4.250n.v.t.

Vergelijk de prijzen van dakkapel specialisten

U heeft nu meer inzicht in de gemiddelde prijs van een dakkapel. Wilt u meer informatie over de prijzen van specialisten bij u in de regio? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 dakkapel specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de gratis en vrijblijvende offertes in huis. Wat is het nut van 4 verschillende offertes? Hierdoor kunt u de prijzen goed vergelijken. Iedere dakkapel specialist hanteert namelijk zijn eigen prijzen. Vergelijk offertes en bespaar tientallen tot honderden euro’s op uw nieuwe dakkapel.

Dakkapel specialist

Groot of klein bedrijf

Een dakkapellen specialist zorgt voor het vakkundig inmeten, plaatsen en eventueel afwerken van uw dakopbouw. Vaak heeft u hier van tevoren een gesprek over, waarbij uw wensen in kaart gebracht worden. Als de specialist een showroom heeft, dan kunt u een indruk krijgen van de mogelijkheden. U kunt kiezen voor:

  • Een groot bedrijf
  • Een klein bedrijf

Een groot bedrijf

Een groot bedrijf is actief in een grote regio of zelfs landelijk. Vaak hebben ze een showroom, waarin u alle dakkapellen van dichtbij kunt bekijken. Deze bedrijven hebben veel ervaring met het plaatsen van een dakkapel. Een ander voordeel is dat deze specialist regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen heeft. Door de massaproductie, kunnen materialen tegen scherpe prijzen ingekocht worden en daar profiteert u van.

Een klein bedrijf

Een klein bedrijf is vaak alleen actief in de directe omgeving. Hierdoor zijn reistijden kort en reiskosten laag. Bovendien zijn de bedrijfskosten vaak wat lager, omdat hij minder of geen personeel in dienst heeft. Een kleine ondernemer heeft vaak een persoonlijke benadering, waardoor er ruim de tijd is voor advies. Ook doet hij vaak meer dan het plaatsen van dakkapellen. Denk bijvoorbeeld aan kozijnen en serres of het uitvoeren van timmerwerk. Zo kunt u meerdere klussen aan 1 partij uitbesteden.

De beste dakkapellen specialist

Naast de omvang van het bedrijf kunt u dakkapellen specialisten onderling vergelijken op een aantal andere punten. Zo maakt u de beste keuze.

  • Prijs: Vergelijk verschillende offertes
  • Garantie: Let op de garantietermijn en de voorwaarden
  • Tijdsplanning: Wanneer kan de dakkapel geplaatst worden?
  • Extra mogelijkheden: Zijn aanvullende wensen mogelijk?

Dakkapel

Een erkende vakman

U kunt voor een erkende vakman kiezen. Deze dakkapellen specialist is aangesloten bij een keurmerk of brancheorganisatie. Zo heeft u meer zekerheid over de kwaliteit van de dienstverlening. Een belangrijk keurmerk in de bouw is BouwGarant. Aangesloten specialisten moeten aan diverse kwaliteitseisen voldoen en moeten een vakdiploma hebben. Daarnaast zijn er 2 brancheverenigingen; VKG en VMRG.

VKG

Kiest u voor een kunststof dakkapel, dan kan de leverancier aangesloten zijn bij de Vereniging Kunststof Gevelindustrie (VKG). Zij hebben duidelijke verkoop- en leveringsvoorwaarden gemaakt voor de productie, montage en afwerking van kozijnen.

VMRG

In het geval van metaal en aluminium heet de brancheorgaisatie de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG). Een aangesloten bedrijf moet u van kwaliteit, betrouwbaarheid en deskundigheid kunnen verzekeren.

Vergelijk offertes

Bent u van plan om een dakkapel te laten plaatsen? Dan adviseren we u om de prijzen goed met elkaar te vergelijken. Dakkapel specialisten hanteren namelijk zeer verschillende tarieven, dus het loont om meerdere offertes te vergelijken. Vraag hier in één keer offertes aan van tot wel 4 dakkapel specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en kunt u de prijzen vergelijken. Zit de juiste specialist er voor u niet tussen of bent u van gedachten veranderd? Geen probleem, het aanvragen van offertes doet u bij ons volledig gratis en vrijblijvend.