Dakkapellen specialist

Een dakkapellen specialist onderscheidt zich in bedrijfsomvang en service. Welke verschillen zijn er, wat zijn de gemiddelde prijzen en welke dakkapellen specialist is voor u de beste keuze?

Prijzen

Een dakkapellen specialist rekent voor een dakkapel gemiddeld € 3.000 tot € 6.000 inclusief de plaatsing en de btw. De prijzen zijn onder meer afhankelijk van het materiaal, de maten en het model. Wilt u meer informatie over de prijzen van specialisten bij u in de regio, vul dan hierboven uw postcode in en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes.

Groot of klein bedrijf

Een dakkapellen specialist zorgt voor het vakkundig inmeten, plaatsen en eventueel afwerken van uw dakopbouw. Vaak heeft u hier van tevoren een gesprek over, waarbij uw wensen in kaart gebracht worden. Als de specialist een showroom heeft, dan kunt u een indruk krijgen van de mogelijkheden. U kunt kiezen voor:

  • Een groot bedrijf
  • Een klein bedrijf

Een groot bedrijf

Een groot bedrijf is actief in een grote regio of zelfs landelijk. Vaak hebben ze een showroom, waarin u alle dakkapellen van dichtbij kunt bekijken. Deze bedrijven hebben veel ervaring met het plaatsen van een dakkapel. Een ander voordeel is dat deze specialist regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen heeft. Door de massaproductie, kunnen materialen tegen scherpe prijzen ingekocht worden en daar profiteert u van.

Een klein bedrijf

Een klein bedrijf is vaak alleen actief in de directe omgeving. Hierdoor zijn reistijden kort en reiskosten laag. Bovendien zijn de bedrijfskosten vaak wat lager, omdat hij minder of geen personeel in dienst heeft. Een kleine ondernemer heeft vaak een persoonlijke benadering, waardoor er ruim de tijd is voor advies. Ook doet hij vaak meer dan het plaatsen van dakkapellen. Denk bijvoorbeeld aan kozijnen en serres of het uitvoeren van timmerwerk. Zo kunt u meerdere klussen aan 1 partij uitbesteden.

De beste dakkapellen specialist

Naast de omvang van het bedrijf kunt u dakkapellen specialisten onderling vergelijken op een aantal andere punten. Zo maakt u de beste keuze.

  • Prijs: Vergelijk verschillende offertes
  • Garantie: Let op de garantietermijn en de voorwaarden
  • Tijdsplanning: Wanneer kan de dakkapel geplaatst worden?
  • Extra mogelijkheden: Zijn aanvullende wensen mogelijk?

Een erkende vakman

U kunt voor een erkende vakman kiezen. Deze dakkapellen specialist is aangesloten bij een keurmerk of brancheorganisatie. Zo heeft u meer zekerheid over de kwaliteit van de dienstverlening. Een belangrijk keurmerk in de bouw is BouwGarant. Aangesloten specialisten moeten aan diverse kwaliteitseisen voldoen en moeten een vakdiploma hebben. Daarnaast zijn er 2 brancheverenigingen; VKG en VMRG.

VKG

Kiest u voor een kunststof dakkapel, dan kan de leverancier aangesloten zijn bij de Vereniging Kunststof Gevelindustrie (VKG). Zij hebben duidelijke verkoop- en leveringsvoorwaarden gemaakt voor de productie, montage en afwerking van kozijnen.

VMRG

In het geval van metaal en aluminium heet de brancheorgaisatie de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG). Een aangesloten bedrijf moet u van kwaliteit, betrouwbaarheid en deskundigheid kunnen verzekeren.

Vergelijk offertes

Bent u van plan om een dakkapel te laten plaatsen? Dan adviseren we u om de prijzen goed met elkaar te vergelijken. Bedrijven hanteren namelijk zeer verschillende tarieven, dus loont het om eerst meerdere offertes aan te vragen. Met een voordelige, professionele dakkapellen specialist kunt u tot wel 40% prijsvoordeel behalen.