Tips & informatie

Het laten plaatsen van een dakkapel kunt u zo moeilijk maken als u zelf wilt. U kunt bijvoorbeeld zelf een hoop werk verrichten, maar u kunt het plaatsen van een dakkapel ook aan een specialist overlaten. Lees hier tips en informatie over het plaatsen van een dakkapel

Dakkapel plaatsen

U kunt ervoor kiezen om een dakkapel zelf te plaatsen. Toch is dit in de meeste gevallen niet aan te raden, omdat het plaatsen van een dakkapel veel deskundigheid vereist. Zo moet bijvoorbeeld uw dakconstructie worden aangepast en moet u zorgen voor een goede aansluiting met het dak. Als u weinig ervaring heeft met klussen is het verstandig om het plaatsen van de dakkapel aan een specialist over te laten. Dan weet u zeker dat de plaatsing professioneel en vakkundig wordt uitgevoerd en kunt u ook profiteren van garantie op de dakkapel. U kunt er ook voor kiezen om de plaatsing van de dakkapel over te laten aan een specialist, maar om zelf voor de afwerking te zorgen. Hierdoor bent u niet verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de constructie van de dakkapel, maar bespaart u wel op de kosten.

Dakkapellen specialist

Het kiezen van een dakkapellen specialist hoeft geen moeilijke opgave te zijn. Wel moet u weten op welke punten u moet letten. Belangrijke punten waarop u dakkapellen specialisten met elkaar kunt vergelijken zijn bijvoorbeeld:

  • Prijs
  • Garantie
  • Tijdsplanning
  • Extra mogelijkheden

Als u de dakkapellen specialisten op deze punten heeft vergeleken kunt u eenvoudig bepalen welke specialist het beste aansluit op uw wensen. Het is aan te raden om voor een dakkapellen specialist in uw regio te kiezen. Hierdoor zijn de reistijden kort en de reiskosten laag.

Dakbedekking

Als u een dakkapel laat plaatsen kunt u ook kiezen uit verschilllende soorten dakbedekking. Dakbedekking zorgt ervoor dat het dak waterdicht is en dat de dakkapel wordt beschermd. De dakbedekking waar u uit kunt kiezen hangt af van of u kiest voor een plat of schuin dak. Bij een plat dak kunt u bijvoorbeeld kiezen voor PVC of polyester. Bij een schuin dak kunt u kiezen voor onder andere dakpannen of riet. Elke soort dakbedekking heeft andere eigenschappen en voordelen.

Bouwvergunning

Voor sommige dakkapellen is eenĀ bouwvergunning vereist. Het is echter voordeliger als u een dakkapel vergunningsvrij kunt laten plaatsen. Dit kan als u zich houdt aan bepaalde eisen. Zo moet de dakkapel bijvoorbeeld aan de zij- of achterkant van de woning worden geplaatst en mag de dakkapel een maximale hoogte hebben van 1,75 meter. Als uw dakkapel niet voldoet aan de eisen voor een vergunningsvrije dakkapel moet u een bouwvergunning aanvragen bij uw gemeente. Het is verstandig om hier op tijd mee te beginnen, omdat het aanvragen van een vergunning enkele weken tot maanden in beslag kan nemen en u niet mag beginnen met verbouwen voordat de vergunning definitief is.

Duurzaamheid

Bij een verbouwing is het belangrijk dat u zo min mogelijk schade toebrengt aan uw omgeving. Dit kunt u onder andere doen door voor een duurzame verbouwing te kiezen. Een duurzame verbouwing hoeft niet lastig of duurder te zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld al duurzaam verbouwen door te kiezen voor een vakman uit uw regio, zodat deze geen grote afstanden af hoeft te leggen. Ook kunt u kiezen voor duurzame materialen, bijvoorbeeld FCS-hout, en kunt u uw bouw- en sloopafval scheiden.

Ramen en kozijnen

Als u kiest voor een dakkapel moet u ook kiezen voor ramen en kozijnen in de dakkapel. U kunt kiezen voor verschillende soorten ramen, waaronder een uitzetraam of een draaikiepraam. Houdt bij het maken van uw keuze rekening met wat u praktisch vindt en natuurlijk wat u mooi vindt. U kunt ook kiezen voor het materiaal van de kozijnen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor houten, kunststof of aluminium kozijnen. Elk materiaal heeft weer andere voordelen. Wilt u bijvoorbeeld kozijnen die goed isoleren? Kies dan voor kunststof kozijnen.

Offertes vergelijken

Als u een dakkapel laat plaatsen dan is het altijd verstandig om eerst offertes aan te vragen. De prijzen van verschillende specialisten kunnen namelijk verschillen. Het aanvragen van offertes van dakkapellen specialisten in uw regio is kosteloos en vrijblijvend. Door het vergelijken van de prijzen kunt u tot wel 40% besparen op uw dakkapel.