Goedkope dakkapel

Bent u op zoek naar een dakkapel, en wilt u graag een goedkope variant vinden? Lees hier wat de gemiddelde kosten zijn, waar u op kunt letten om eenvoudig aan een goedkope dakkapel te komen.

Dakkapel prijzen

Een standaard dakkapel is 150 cm hoog en 250 cm breed en heeft een plat dak. U kunt dan rekening houden met de volgende prijzen:

Soort dakkapelPrijs prefab (incl. plaatsing)Prijs traditioneel (incl. plaatsing)
Houten dakkapelVanaf € 3.000Vanaf € 4.000
Kunststof dakkapelVanaf € 3.750Vanaf € 4.700
Polyester dakkapelVanaf € 4.250n.v.t.

Zoals u ziet is een houten dakkapel het goedkoopst. Echter vraagt dit materiaal ook het meeste onderhoud. Wilt u op lange termijn ook goedkoop uit zijn? Kies dan voor kunststof of polyester. Deze dakkapellen hebben nauwelijks onderhoudskosten, waardoor ze op lange termijn voordelig zijn.

Wilt u een goedkope dakkapel, kies dan altijd voor een prefab variant. Deze dakkapel wordt in een fabriek geproduceerd en in één geheel op uw dak geplaatst. Hierdoor is er minder arbeid nodig en liggen de kosten lager dan die van een traditionele dakkapel.

Wilt u zeker weten dat u een goedkope dakkapel aanschaft? Vergelijk dan altijd meerdere offertes voordat u met een dakkapel specialist in zee gaat. De prijzen verschillen namelijk niet alleen per soort dakkapel, maar ook per specialist. Vraag hier in één keer gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 dakkapel specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en kunt u de prijzen vergelijken. Kies voor de specialist met de voordeligste prijs en bespaar op deze manier tot wel 40% op uw nieuwe dakkapel.

Kies voor een goedkope dakkapel

Omdat dakkapellen van verschillende materialen gemaakt worden, is er veel verschil in de prijzen. Natuurlijk spelen ook de afmetingen en het model mee. Wilt u een goedkope dakkapel, kies dan voor:

  • Prefab
  • Voordelig materiaal
  • Kwantumkorting

Prefab

Wilt u een goedkope dakkapel, kies dan voor een prefab exemplaar. Hiervan worden alle onderdelen in de fabriek gemaakt. In een fabriek zijn alle materialen en machines direct voorhanden, waardoor de productie erg efficiënt is. Hierdoor kan de prijs voor deze dakkapellen laag worden gehouden. Bovendien kunt u dit standaard type vaak vergunningsvrij laten plaatsen. Dat scheelt u al gauw € 200 tot € 600 op de uiteindelijke kosten.

Voordelig materiaal

De kwaliteit van het materiaal bepaalt gedeeltelijk de prijs van de dakkapel. Kiest u voor hout, dan is multiplex bijvoorbeeld € 500 tot € 1.000 goedkoper dan hardhout. In het geval van kunststof kunt u kiezen voor voordelig plaatmateriaal zoals trespa en keralith. De prijs hiervan ligt € 1.000 lager dan polyester. Die duurdere kunststofsoort isoleert wel beter, zodat u op termijn meer zou kunnen besparen op uw stookkosten.

Let op: ook de extra opties en de afwerking die u kiest zijn van invloed op de prijs. Denk bijvoorbeeld aan rolluiken of het laten maken van knieschotten. Een goedkope mogelijkheid is om te besparen op luxe en een deel van de afwerking zelf verzorgen.

Kwantumkorting

Een andere manier om een goedkope dakkapel aan te schaffen, is het laten plaatsen van meerdere dakkapellen tegelijk. Dit levert namelijk bijna altijd een kwantumkorting op. Het loont dus de moeite om uw buren te vragen of zij misschien ook extra licht en ruimte op zolder overwegen. Gelijktijdige plaatsing kan u en uw buren een aantrekkelijk prijsvoordeel opleveren.

Aanbiedingen

Wilt u een goedkope dakkapel, maar wel duurzaam materiaal dat lang mee gaat, let dan eens op de aanbiedingen van dakkapellen specialisten. Vooral prefab dakkapellen van kunststof of hardhout met standaard afmetingen worden wel eens met korting aangeboden. Zo bent u voordelig uit, zonder af te doen aan de kwaliteit.

Prijzen vergelijken

Dakkapellen specialisten rekenen verschillende prijzen. Het is daarom verstandig om meerdere offertes aan te vragen. U kunt tot wel 40% voordeliger uit zijn door te vergelijken. Zo vindt u eenvoudig een goedkope dakkapel. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 dakkapel specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en kunt u de prijzen naast elkaar leggen. Binnen een mum van tijd heeft u een prachtige én goedkope dakkapel op uw dak staan.