Dakkapel offerte begrijpen

Een dakkapel offerte begrijpen is niet voor iedereen eenvoudig. Wat hoort er allemaal in te staan? Als u dit artikel heeft gelezen, weet u precies waar u op moet letten bij een dakkapel offerte.

Offerte begrijpen

Het begrijpen van een offerte kan lastig zijn. In dit artikel behandelen we alle onderdelen van een prijsopgave, zodat u niet voor onverwachte situaties of kosten komt te staan. Heeft u nog geen offertes aangevraagd? U kunt dit snel en gemakkelijk doen door hierboven uw postcode in te vullen. U kunt deze offertes vervolgens controleren op:

  • De prijs en bijkomende kosten
  • De dakkapel
  • De werkzaamheden
  • Extra opties

De prijs en bijkomende kosten

Een standaard dakkapel is 1.50 meter hoog en 2.50 meter breed en kost gemiddeld € 3.500. Dit bedrag is inclusief de plaatsing en 21% btw. Let daarnaast ook op eventuele bijkomende kosten zoals voor het huren van een kraan of het afvoeren van bouwafval. Dit is niet altijd in de totaalprijs opgenomen.

Tip: U kunt het beste voor een “gesloten” offerte kiezen. Deze vorm is goed te begrijpen, omdat de prijs vooraf vastgesteld wordt. U weet hierdoor precies waar u aan toe bent.

De dakkapel

In de offerte ziet u terug welke dakkapel u krijgt. Zo staat er of het om een prefab of traditioneel gebouwd exemplaar gaat. Ook moet het materiaal genoemd worden, zoals kunststof in de vorm van trespa of hout in de vorm van meranti (hardhout). Denk ook aan het controleren van de afspraken over isolatie en dubbel glas. Als deze afspraken helder op papier staan, zult u begrijpen dat er achteraf (veel) minder onduidelijkheid kan ontstaan.

De werkzaamheden

Verder vindt u in de offerte een omschrijving van de werkzaamheden die de dakkapelspecialist voor u gaat uitvoeren. Denk aan het plaatsen van de dakkapel, maar ook het eventueel versterken van de draagconstructie van uw dak. Ook het afwerken van de binnenkant moet beschreven worden. U kunt bijvoorbeeld afspraken gemaakt hebben over een plafond met spotjes of knieschotten. Zorg ervoor dat de datum en het tijdstip van de plaatsing duidelijk opgenomen zijn, zodat de betrokkenen elkaar niet verkeerd kunnen begrijpen.

Extra opties

Heeft u voor extra opties bij uw dakkapel gekozen, zoals rolluiken of insectenhorren, controleer dan of de genoemde prijzen in de offerte kloppen met de afspraken. Kijk daarbij ook naar eventuele montagekosten of afwijkende garantietermijnen. Is dit niet te begrijpen, vraag dan om een toelichting van de specialist.

Gegevens specialist

Tot slot zult u de offerte en het aanbod van de specialist beter begrijpen als u de gegevens van de specialist controleert.

Garantietermijn

U ziet aan de garantietermijn hoe lang u garantie op uw dakkapel krijgt.

KvK nummer

U ziet terug dat de specialist ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel door de vermelding van zijn nummer.

Handtekening en algemene voorwaarden

Op de prijsopgave moet een handtekening van de dakkapelspecialist staan en een verwijzing naar de algemene voorwaarden van het bedrijf.

Meerdere offertes aanvragen en vergelijken

Het is altijd goed om meerdere prijsopgaves naast elkaar te leggen. De prijzen kunnen namelijk flink verschillen. U kunt daarom het beste offertes aanvragen bij diverse bedrijven. U zult hierdoor snel begrijpen dat het vergelijken van prijzen u aanzienlijk voordeel op uw dakkapel kan opleveren.