Een dakkapel met subsidie?

De regels rondom subsidie voor het verbouwen van uw woning kunnen erg ingewikkeld zijn. Wilt u een dakkapel laten plaatsen met subsidie en wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? In het onderstaande artikel geven wij u meer uitleg over bouwsubsidie en welke regels hieraan zijn verbonden.

Prijzen

Voor het laten plaatsen van een dakkapel in een standaard maat (150 cm hoog en 250 cm breed) moet u denken aan de volgende prijzen:

  • houten dakkapel vanaf € 3.000
  • kunststof dakkapel prijzen € 3.750
  • prefab dakkapel prijzen € 3.750
  • polyester dakkapel prijzen € 4.250

Wilt u de exacte kosten weten? Vraag dan eenvoudig en kosteloos offertes aan door hierboven uw postcode in te vullen. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken kunt u tot wel 40% op uw dakkapel besparen. Wilt u nog meer geld besparen? Voor het laten plaatsen van een dakkapel kunt u in sommige gevallen gebruik maken van subsidies, lage btw-tarieven of goedkope leningen. De regels voor subsidies verschillen per gemeente.

Bouwsubsidie

U maakt kans op bouwsubsidie wanneer u uw woning met de verbouwing energiezuiniger maakt. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld uw dakkapel of ramen beter te isoleren. De subsidie is in het leven geroepen om huiseigenaren te stimuleren om hun woning duurzamer te maken. De regels voor het ontvangen van subsidie verschillen per gemeente. Of u in aanmerking komt kunt u nakijken met behulp van de Energiesubsidiewijzer. Ook kunt u een beroep doen op het Nationaal Energiebesparingsfonds. Hiermee komen huiseigenaren in aanmerking voor een goedkope lening voor het energiezuiniger maken van hun woning.

Energiezuinige woning

Er zitten veel voordelen aan het energiezuiniger maken van uw woning. Het eerste voordeel is natuurlijk al dat u kans maakt op subsidie. Hierdoor kunt u uw woning voordelig laten verbouwen. Maar ook als u geen subsidie krijgt is het energiezuiniger maken van uw woning een goede investering. U kunt hierdoor namelijk veel geld besparen op uw energiekosten, de waarde van uw huis verhogen en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu.
Wilt u weten welke acties u kunt ondernemen om uw woning duurzamer te maken? Lees hieronder over enkele mogelijkheden.

Dakisolatie

Ongeveer 30% van de warmte in huis ontsnapt via het dak. Het is daarom belangrijk om uw dak en uw dakkapel goed te isoleren. Voor het isoleren van uw dak heeft u de keuze uit veel verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan hardschuimplaten, glaswol, steenwol en aluminium noppenfolie. Als u een dakkapel heeft is het belangrijk om ook deze niet te vergeten. Kunststof en polyester dakkapellen zijn van nature erg goed geïsoleerde dakkapellen.

Glas

In bepaalde gemeenten krijgt u subsidie wanneer u enkel glas laat vervangen door isolatieglas. Kijk op de Energiesubsidiewijzer of dit ook in uw gemeente het geval is. Voor goed geïsoleerde ramen kunt u het beste kiezen voor HR++ glas. HR++ glas isoleert 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas. Door de goede isolatie kunt u veel geld besparen op uw energiekosten.

Offertes vergelijken

Wilt u een dakkapel laten plaatsen? Overleg dan goed met uw dakkapellen specialist over de verschillende mogelijkheden voor subsidie, leningen en lage btw-tarieven. Het is slim om eerst meerdere offertes met elkaar te vergelijken voordat u een dakkapellen specialist kiest. Door eerst offertes met elkaar te vergelijken kunt u snel en eenvoudig geld besparen op uw dakkapel.