Dakkapel prijzen

Bent u van plan om een dakkapel te laten plaatsen en bent u benieuwd naar de kosten? Dakkapel prijzen liggen gemiddeld tussen de 3.000 en 5.000 euro. In dit artikel leest u alles over de prijzen van verschillende soorten dakkapellen.

Wat zijn de dakkapel prijzen?

Voordat u een dakkapel laat plaatsen, wilt u natuurlijk eerst weten wat de dakkapel prijzen zijn. De kosten voor een dakkapel lopen uiteen van € 3.000 tot € 4.500. De standaard afmeting van een dakkapel, zoals u die op daken in uw omgeving ziet, is 150 cm hoog x 250 cm breed. Naast de afmeting is er prijsverschil per materiaalsoort: hout, kunststof of polyester.

Soort dakkapelPrijs prefab (incl. plaatsing)Prijs traditioneel (incl. plaatsing)
Houten dakkapelVanaf € 3.000Vanaf € 4.000
Kunststof dakkapelVanaf € 3.750Vanaf € 4.700
Polyester dakkapelVanaf € 4.250n.v.t.

Zo liggen de kosten van een kunststof dakkapel van 150 cm hoog en 250 cm breed rond € 3.750. Deze dakkapel prijzen zijn inclusief btw, materialen en arbeidskosten.

Besparen op de dakkapel prijzen

Dakkapel prijzen lopen flink uiteen. Vergelijk daarom altijd eerst de dakkapel kosten van meerdere specialisten, zodat u zeker weet dat u niet onnodig teveel betaalt voor uw nieuwe dakkapel. Vraag hier eenvoudig en in één keer offertes aan van tot wel 4 dakkapel specialisten bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes binnen en kunt u de dakkapel prijzen naast elkaar leggen. Kies voor de dakkapel specialist die met de beste en meest totale offerte en geniet van het resultaat. Het aanvragen van offertes doet u bij ons overig volledig gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Dakkapel prijzen

Kunststof dakkapel prijzen

Als u op zoek bent naar de voordeligste keuze, dan is de kunststof dakkapel voor u bestemd. Een kunststof dakkapel van 1.50 meter hoog en 2.50 meter breed kost gemiddeld € 3.750 om te laten plaatsen. Een kunststof dakkapel isoleert goed en heeft geen onderhoudskosten. Daardoor bespaart u jaarlijks € 150 in vergelijking met een houten dakkapel. Als u doorrekent, ziet u dat uw kunststof dakkapel na de eerste drie tot vijf jaar de voordeligste dakkapel is.

Houten dakkapel prijzen

Voor houten dakkapellen is het grote voordeel de aanschafprijs. Met deze dakkapel kosten, beginnend vanaf € 3.000, zijn de houten dakkapel prijzen het laagst. U heeft voor dit bedrag een uiterst solide dakkapel zonder al te grote investering. Houd echter wel rekening met de onderhoud van een houten dakkapel. Hout is een materiaal dat gevoelig is voor weersomstandigheden en relatief veel onderhoud nodig heeft. Qua onderhoudskosten is deze soort dakkapel dan ook het duurst.

Polyester prefab dakkapel kosten

Voor een dakkapel prijs vanaf € 4.250 biedt een polyester prefab dakkapel veel voordelen. Een prefab dakkapel wordt in een fabriek gemaakt en vervolgens op uw dak geplaatst. Een traditionele dakkapel wordt ter plekke op uw dak gebouwd en is hierdoor vaak duurder dan een prefab dakkapel. Wij raden u een polyester prefab dakkapel aan, als u een voordelige dakkapel wilt die goed isoleert en weinig onderhoud vraagt.

Dakkapel met extra breedte

Steeds meer mensen kiezen voor bredere dakkapellen. U kunt per extra meter breedte van de dakkapel ongeveer € 750 bij de kosten optellen. Let er wel op dat de kans dat u hiervoor een vergunning moet aanvragen, groter wordt. Deze regels verschillen daarbij per gemeente. De prijzen van dakkapellen van 350 cm breed ziet er dan zo uit:

  • houten dakkapel vanaf € 3.750
  • kunststof dakkapel vanaf € 4.500
  • prefab dakkapel vanaf € 4.250
  • polyester dakkapel vanaf € 5.000

 

Wat kost een dakkapel

Vergelijk dakkapel prijzen

Bent u van plan om een nieuwe dakkapel te laten plaatsen? Vraag dan altijd eerst gratis en vrijblijvend offertes aan. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de prijzen van tot wel 4 dakkapel specialisten in uw regio. Vergelijk de dakkapel prijzen en bespaar op deze manier tot wel 40% op de kosten. Bij een nieuwe dakkapel kan dit oplopen tot honderden euro’s besparing.