Dakkapel prijzen

Dakkapel prijzen liggen gemiddeld tussen de 3.000 en 5.000 euro. Wat voor dakkapel heeft u voor dit bedrag?

Wat kost een dakkapel?

Voordat u een dakkapel laat plaatsen, wilt u natuurlijk eerst weten wat een dakkapel kost. De kosten voor een dakkapel lopen uiteen van € 3.000 – € 4.500. De standaard afmeting van een dakkapel, zoals u die op daken in uw omgeving ziet, is 150 cm hoog x 250 cm breed. Naast de afmeting is er prijsverschil per materiaalsoort: hout, kunststof of polyester.

  • houten dakkapel: prijzen vanaf € 3.000
  • kunststof dakkapel: prijzen vanaf € 3.750
  • prefab dakkapel: prijzen vanaf € 3.750
  • polyester dakkapel: prijzen vanaf € 4.250

Zo liggen de kosten van een kunststof dakkapel van 150 cm hoog en 250 cm breed rond € 3.750. Deze kosten zijn inclusief btw, materialen en arbeidskosten.

Dakkapel specialisten hanteren hun eigen tarieven. Om er zeker van te zijn dat u niet onnodig teveel voor uw nieuwe dakkapel betaalt, kunt u eenvoudig, gratis & vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende dakkapel specialisten in uw regio. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar op de kosten voor uw nieuwe dakkapel.

Wat kost een dakkapel

Kunststof dakkapel prijzen

Als u op zoek bent naar de voordeligste keuze, dan is de kunststof dakkapel voor u bestemd. Een kunststof dakkapel isoleert goed en heeft geen onderhoudskosten. Daardoor bespaart u jaarlijks € 150 in vergelijking met een houten dakkapel. Als u doorrekent, ziet u dat uw kunststof dakkapel na de eerste drie tot vijf jaar de voordeligste dakkapel is.

Houten dakkapel prijzen

Voor houten dakkapellen is het grote voordeel de aanschafkosten. Met prijzen vanaf 3.000 heeft de houten dakkapel de laagste aanschafprijs. U heeft voor dit bedrag een uiterst solide dakkapel zonder al te grote investering.

Polyester prefab dakkapel kosten

De polyester prefab dakkapel mag zich de meestgeplaatste dakkapel van Nederland noemen. Voor een prijs vanaf € 4.250 biedt een polyester prefab dakkapel veel voordelen. Wij raden u een polyester prefab dakkapel aan, als u een voordelige dakkapel wilt die goed isoleert en weinig onderhoud vraagt.

Dakkapel met extra breedte

Steeds meer mensen kiezen voor bredere dakkapellen. U kunt per extra meter breedte van de dakkapel ongeveer € 750 bij de kosten optellen. De prijzen van dakkapellen van 350 cm breed ziet er dan zo uit:

  • houten dakkapel vanaf € 3.750
  • kunststof dakkapel vanaf € 4.500
  • prefab dakkapel vanaf € 4.250
  • polyester dakkapel vanaf € 5.000

Rekenvoorbeeld: Voor een prefab kunststof dakkapel van 150 cm hoog en 250 cm breed betaalde u ongeveer € 3.750 inclusief 21% btw. Met het nieuwe tarief rekent de specialist over 55% van de kosten 6% btw en over 45% van de kosten 21% btw. Hierdoor betaalt u nu € 3.350 voor uw dakkapel.

Tip: dit voordeel geldt ook voor het plaatsen van een dakraam of het renoveren van een dakopbouw.

Vergelijk dakkapel offertes

Als u van plan bent een dakkapel te laten plaatsen, is het altijd verstandig om gratis & vrijblijvend offertes aan te vragen. De verschillen in kosten kunnen oplopen tot wel 40%. Door offertes te vergelijken kunt u veel geld besparen en weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.