Prefab dakkapel

Een prefab dakkapel is erg populair, onder meer omdat hij in 1 dag kan worden geplaatst. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een prefab dakkapel?

 Prefab dakkapel prijzen

Een prefab dakkapel, ook wel dakkapel in één dag genoemd, is in vergelijking met een traditionele dakkapel voordelig in aanschaf. Dit komt doordat een prefab dakkapel in de fabriek gemaakt wordt en minder arbeidsintensief is. De prijs van een kunststof prefab dakkapel van 1.50 m hoog en 2.50 m breed begint bij € 3.750. Voor hout betaalt u een bedrag vanaf € 3.000. Hieronder ziet u de prefab dakkapel prijzen van verschillende soorten dakkapellen in een handig overzicht:

Soort dakkapelPrijs prefab (incl. plaatsing)Prijs traditioneel (incl. plaatsing)
Houten dakkapelVanaf € 3.000Vanaf € 4.000
Kunststof dakkapelVanaf € 3.750Vanaf € 4.700
Polyester dakkapelVanaf € 4.250n.v.t.

Bespaar op uw prefab dakkapel

U weet nu de gemiddelde prijs van een prefab dakkapel. Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor een dakkapel in uw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 dakkapel specialisten in uw regio. Waarom 4? De prijzen verschillen per specialist. Door meerdere specialisten met elkaar te vergelijken, weet u zeker dat u een voordelige prijs betaald. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de kosten voor uw prefab dakkapel.

Wat is een prefab dakkapel

Voor een prefab dakkapel worden alle onderdelen vooraf in een fabriek of werkplaats van de dakkapellen specialist gemaakt. Denk daarbij aan onderdelen zoals de zijwangen, het kozijn en het dak. Vaak worden deze onderdelen ook al in elkaar gezet in de fabriek. De dakopbouw wordt dan direct geïsoleerd en waterdicht gemaakt. De dakkapellen worden van zowel kunststof als hout gemaakt. U kunt daarbij kiezen voor:

  • Een combinatie van houten frame met een kunststof afwerking
  • Een volledig kunststof polyester exemplaar uit 1 deel

Prefab dakkapel

Voordeliger door productie

Een prefab dakkapel is voordeliger dan bijvoorbeeld een traditioneel geplaatst exemplaar. In een fabriek zijn namelijk alle materialen en machines direct voorhanden. De productie is daarom erg efficiënt. Hierdoor profiteert u van een scherpe prijs. Een ander voordeel van de productie in een fabriek is dat het afwerkingsniveau hoog is.

In 1 dag resultaat

Wilt u zo snel mogelijk van extra ruimte en licht genieten, dan is de prefab dakkapel een goede keuze. De dakkapel staat in een dag  op uw dak. Dat komt doordat alle onderdelen vooraf gebouwd zijn. De dakkapellen specialist hoeft hierdoor alleen nog maar het dak voor te bereiden en te zorgen voor een goede aansluiting met het dak. U heeft dus snel resultaat. Daarnaast is de levertijd vaak kort, omdat het productieproces in de fabriek heel efficiënt is. De productie duurt hierdoor maar zo’n 2 tot 4 dagen.

Weinig overlast

Door te kiezen voor een prefab dakkapel, heeft u weinig last van de verbouwing. Omdat de plaatsing zo snel gaat, is de verbouwing bijvoorbeeld veel minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Het gat in uw dak is binnen een paar uur weer dicht en alle rommel is aan het einde van de dag opgeruimd. U hoeft dus geen ander onderkomen te zoeken voor de nacht en de overlast voor u en eventueel uw buren is minimaal.

Prefab dakkapel plaatsen

Traditioneel gebouwd

Prefab dakkapellen zijn niet in alle gevallen mogelijk. Daken met een hellingshoek van minder dan 25 graden zijn bijvoorbeeld niet geschikt. Daarnaast is een constructie direct vanuit de dakgoot of een dakopbouw met een schuin dak niet mogelijk. U kunt in deze gevallen het beste kiezen voor een dakkapel die traditioneel ter plekke gebouwd wordt. De kosten hiervan liggen vaak hoger, maar de mogelijkheden van maatwerk zijn nagenoeg onbeperkt.

Prijzen vergelijken

Bent u van plan om uw woning te voorzien van een prefab dakkapel die in een dag geplaatst is? Vergelijk dan altijd eerst offertes van meerdere specialisten om de scherpste prijs te ontdekken. Vraag hier in één keer offertes aan van tot wel 4 dakkapel specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en kunt u de prijzen vergelijken. Kies voor de specialist met de voordeligste tarieven, zo bespaart u tientallen tot wel honderden euro’s op uw nieuwe prefab dakkapel.