Prefab dakkapel

Een prefab dakkapel is erg populair, onder meer omdat hij in 1 dag kan worden geplaatst. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een prefab dakkapel?

Prijzen

De prijs van een kunststof prefab dakkapel van 1.50 m hoog en 2.50 m breed begint bij € 3.750. Voor hout betaalt u een bedrag vanaf € 3.250. Voor een polyester exemplaar liggen de prijzen ongeveer € 1.000 hoger. Als u benieuwd bent naar de exacte prijs, raden we u aan meerdere offertes te vergelijken. U vraagt deze eenvoudig aan door hierboven uw postcode in te vullen. Op deze manier kunt u wel 40% besparen.

Wat is een prefab dakkapel

Voor een prefab dakkapel worden alle onderdelen vooraf in een fabriek of werkplaats van de dakkapellen specialist gemaakt. Denk daarbij aan onderdelen zoals de zijwangen, het kozijn en het dak. Vaak worden deze onderdelen ook al in elkaar gezet in de fabriek. De dakopbouw wordt dan direct geïsoleerd en waterdicht gemaakt. De dakkapellen worden van zowel kunststof als hout gemaakt. U kunt daarbij kiezen voor:

  • Een combinatie van houten frame met een kunststof afwerking
  • Een volledig kunststof polyester exemplaar uit 1 deel

Voordeliger door productie

Een prefab dakkapel is voordeliger dan bijvoorbeeld een traditioneel geplaatst exemplaar. In een fabriek zijn namelijk alle materialen en machines direct voorhanden. De productie is daarom erg efficiënt. Hierdoor profiteert u van een scherpe prijs. Een ander voordeel van de productie in een fabriek is dat het afwerkingsniveau hoog is.

In 1 dag resultaat

Wilt u zo snel mogelijk van extra ruimte en licht genieten, dan is de prefab dakkapel een goede keuze. Deze staat namelijk in 1 dag op uw dak. Dat komt doordat alle onderdelen vooraf gebouwd zijn. De dakkapellen specialist hoeft hierdoor alleen nog maar het dak voor te bereiden en te zorgen voor een goede aansluiting met het dak. U heeft dus snel resultaat. Daarnaast is de levertijd vaak kort, omdat het productieproces in de fabriek heel efficiënt is. De productie duurt hierdoor maar zo’n 2 tot 4 dagen.

Weinig overlast

Door te kiezen voor een prefab dakkapel, heeft u weinig last van de verbouwing. Omdat de plaatsing zo snel gaat, is de verbouwing bijvoorbeeld veel minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Het gat in uw dak is binnen een paar uur weer dicht en alle rommel is aan het einde van de dag opgeruimd. U hoeft dus geen ander onderkomen te zoeken voor de nacht en de overlast voor u en eventueel uw buren is minimaal.

Traditioneel gebouwd

Prefab dakkapellen zijn niet in alle gevallen mogelijk. Daken met een hellingshoek van minder dan 25 graden zijn bijvoorbeeld niet geschikt. Daarnaast is een constructie direct vanuit de dakgoot of een dakopbouw met een schuin dak niet mogelijk. U kunt in deze gevallen het beste kiezen voor een dakkapel die traditioneel ter plekke gebouwd wordt. De kosten hiervan liggen vaak hoger, maar de mogelijkheden van maatwerk zijn nagenoeg onbeperkt.

Prijzen vergelijken

Als u van plan bent om een dakkapellen specialist in te schakelen, vraag dan altijd eerst meerdere offertes aan. De prijzen kunnen namelijk onderling sterk verschillen. Door te vergelijken kunt u makkelijk en snel de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw prefab dakkapel kiezen.