Maatwerk dakkapel

Een maatwerk dakkapel geeft veel keuzevrijheid. Heeft u speciale wensen voor het materiaal, model of de afmeting van uw dakkapel, dan is maatwerk de beste keuze voor u.

Prijzen

De prijzen van een maatwerk dakkapel liggen hoger dan een standaard exemplaar. Uw keuzes bepalen de uiteindelijke totaalprijs. Standaard betaalt u ongeveer € 3.750 tot € 4.000, uitgaande van 2.50 meter breedte. Een pannendak is 10% tot 15% duurder. Een dakhelling minder dan 45% kost € 25 tot € 40 per graad meer. Wilt u de exacte prijs op basis van uw wensen weten, vul dan hierboven uw postcode in en ontvang vrijblijvend tot 4 offertes.

Maatwerk dakkapel

Een maatwerk dakkapel wordt op maat gemaakt voor uw dak. U bespreekt uw wensen met de dakkapellen specialist. Hij maakt het ontwerp en bouwt de constructie vervolgens in de fabriek of ter plaatse op uw dak. U heeft hierbij ruime keuze op het vlak van:

  • Materialen
  • Het model
  • Afmetingen

Materialen

De meeste dakkapellen worden gemaakt van een houten frame en worden afgewerkt met kunststof. Als u voor een maatwerk dakkapel kiest, dan kunt u ook kiezen voor andere materialen zoals zink, aluminium of zelfs riet. Hierdoor krijgt u een uniek resultaat, dat in sommige gevallen veel beter bij uw huis past.

Voorbeeld: voor dit huis is gekozen voor dakkapellen met een rieten dak. Nieuw riet heeft altijd wat kleurverschil ten opzichte van het bestaande rieten dak. Riet dat aan zonlicht wordt blootgesteld, verkleurt in 2 jaar tot een grijsbruine tint. Het kleurverschil verdwijnt dus vanzelf.

Het model

Een standaard dakkapel heeft een plat dak, rechte zijwanden en een hoogte van 1.50 tot 1.80 m. In het geval van maatwerk bent u vrij om te kiezen voor een ander model. Ook voor de indeling van bijvoorbeeld kozijnen of de plek op het dak kunt u andere keuzes maken. Hieronder geven we u een aantal voorbeelden.

Halfrond dak

In deze situatie is er voor een een halfrond dak gekozen, in plaats van het standaard platte dak. Naast de originele uitstraling is het voordeel dat er op dit dak geen takken of bladeren blijven liggen. Er is dus weinig onderhoud nodig.

Dakkapel rond

Bijzondere constructie

Bij deze bijzondere constructie vallen er 2 dingen op: de plek en de indeling van de raampartij. Dit geeft een speels uiterlijk aan de woning.

maatwerk dakkapel

Op de hoek van het dak

Waar een standaard dakkapel midden op een schuin dakvlak wordt gebouwd, is deze constructie juist op de hoek van het dak gebouwd. Een groot voordeel hiervan is dat de bewoners optimaal van lichtinval genieten, ook als de zon draait.

maatwerk dakkapel

Afmetingen

Bij een dakkapel op maat zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt. Hierdoor kunt u kiezen voor een constructie die goed bij uw huis en uw wensen past. Denk bijvoorbeeld ook aan de afmetingen. De ruimte die er is, kan hierdoor optimaal benut worden.

Tip: controleer van tevoren of u een vergunning nodig heeft voor de dakopbouw van uw keuze. In veel gevallen is maatwerk niet vergunningsvrij. U kunt dit controleren op www.omgevingsloket.nl.

Kiezen voor prefab

Wilt u graag een dakkapel laten plaatsen, maar vindt u maatwerk te prijzig? U kunt ook kiezen voor prefab. De constructie hiervan wordt van tevoren in de fabriek gemaakt. U heeft hierdoor vaak met standaard modellen en afmetingen te maken, maar prefab is juist daarom vaak wel voordeliger.

Het vergelijken van offertes

Als u op zoek gaat naar een specialist voor een dakopbouw op maat, dan adviseren we u om meerdere offertes aan te vragen. De prijzen onderling kunnen namelijk sterk verschillen. Door een goed vergelijk te maken, kunt u tot wel 40% op uw nieuwe maatwerk dakkapel besparen.