Dakkapel plaatsen

Een dakkapel plaatsen kan 1 dag, maar ook enkele weken duren. Uit welke stappen bestaat het plaatsen van uw dakkapel, wat kunt u verwachten en wat zijn de verschillende prijzen?

Prijzen dakkapel plaatsen

De dakkapel prijzen van het laten plaatsen verschillen per type. Hieronder ziet u de dakkapel prijzen in een handig overzicht.

Soort dakkapelPrijs prefab (incl. plaatsing)Prijs traditioneel (incl. plaatsing)
Houten dakkapelVanaf € 3.000Vanaf € 4.000
Kunststof dakkapelVanaf € 3.750Vanaf € 4.700
Polyester dakkapelVanaf € 4.250n.v.t.

Zoals u ziet liggen de prijzen van een traditioneel geplaatste dakkapel hoger dan die van een prefab dakkapel. Dit prijsverschil komt doordat een traditionele dakkapel plaatsen een stuk arbeidsintensiever is. Meer over de plaatsingswijze van dakkapellen leest u in de rest van dit artikel.

Bespaar op uw dakkapel plaatsen

Een dakkapel laten plaatsen is een grote uitgave. Wilt u besparen op uw nieuwe dakkapel? Vergelijk dan altijd de prijzen van meerdere dakkapellen specialisten voordat u uw keuze maakt. Verschillende dakkapel specialisten hanteren verschillende tarieven. Het is dan ook goed mogelijk dat uw dakkapel bij specialist A honderden euro’s goedkoper is dan bij specialist B. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en binnen 2 werkdagen ontvangt u offertes van tot wel 4 dakkapel specialisten in uw omgeving. Leg de prijzen naast elkaar en ontdek welke dakkapel specialist in uw regio uw dakkapel het voordeligst kan plaatsen.

Dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen: Bouwwijze

Het plaatsen van een dakkapel is het werk van een specialist. Grofweg bestaat de plaatsing uit het inmeten, produceren, plaatsen en afwerken. De werkwijze verschilt per type dakopbouw:

  • Prefab dakkapel plaatsen
  • Traditionele dakkapel plaatsen

Prefab dakkapel plaatsen

Het laten plaatsen van een prefab dakkapel is meestal snel klaar. Alle onderdelen worden namelijk in de fabriek van tevoren gemaakt. Veel handelingen zijn geautomatiseerd, waardoor de productie al in een aantal dagen klaar kan zijn en de levertijd kort is. Voor de plaatsing van een prefab dakkapel uit 1 deel is een kraan nodig.

Op de dag zelf kunt u uw leverancier al vroeg verwachten. Zij beginnen met het maken van de uitsparing (gat) in het dak en het afvoeren van sloopmateriaal. Daarna wordt het materiaal of de volledige dakopbouw op uw dak getild en begint het afwerken van de aansluitingen en afvoeren. De plaatsing duurt gemiddeld 1 dag.

Traditionele dakkapel plaatsen

De plaatsing van een traditionele dakkapel betekent dat uw dakkapel ter plekke op uw dak gemaakt wordt. Er geldt hierdoor vrijwel geen levertijd. Allereerst wordt er een uitsparing in uw dak gemaakt en wordt er een basisconstructie gebouwd. Daarna wordt het dak zo snel mogelijk (waterdicht) gemaakt. In de tussentijd wordt uw dak afgedekt met zeil. Tot slot worden alle onderdelen, zoals het kozijn, de zijwangen en de boeiboorden, geplaatst en afgewerkt. De plaatsing kan in totaal enkele dagen tot weken duren.

Tip: houd rekening met geluidsoverlast, bijvoorbeeld van machines of de radio van de werkmannen, en eventueel met het plaatsen van een (afval)container. Informeer ook uw buren hier op tijd over.

Traditionele dakkapel plaatsen

Afwerking dakkapel uitbesteden

Na het plaatsen kunt u ook het afwerken van de binnenkant van uw dakkapel uitbesteden aan de dakkapellen specialist. U kunt daarbij denken aan het afwerken van de zijkanten en het plafond. Hierdoor kan de uitstraling goed aansluiten op de afwerking van uw slaap- of werkkamer. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor gipsplaten met een stucwerklaag. Ook het aanbrengen van vensterbanken en het buitenschilderwerk van hout moet u vaak apart afspreken. Houdt er wel rekening mee dat de afwerking extra tijd kost. Afhankelijk van uw wensen kan dit oplopen tot enkele dagen.

Het resultaat controleren

Als het plaatsen van uw dakkapel helemaal klaar is, dan is het verstandig om het resultaat te controleren. Zo kijkt u of het werk volgens de afspraken is uitgevoerd. U kunt dit uitbesteden door een bouwkundige keuring aan te vragen. Hierdoor heeft u juridisch bewijs voor eventuele gebreken. U kunt het werk ook zelf controleren aan de hand van bijvoorbeeld de offerte of verbouwingsovereenkomst. Doe dit bij voorkeur in aanwezigheid van de dakkapellen specialist. Let vooral op het openen en sluiten van ramen, de plek van ventilatieroosters, de kleuren van het materiaal en de afgesproken afwerking.

Vind de voordeligste dakkapel specialist

Wilt u een dakkapel laten plaatsen? Ga niet meteen met de eerste specialist in zee, maar vergelijk altijd de prijzen van meerdere dakkapel specialisten bij u in de buurt. Zo krijgt u inzicht in de prijsverschillen per specialist en weet u zeker dat u een scherpe prijs betaald voor uw nieuwe dakkapel. Vraag hier eenvoudig offertes aan van tot wel 4 specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en kunt u de prijzen vergelijken. Zit de juiste specialist er voor u niet tussen of bent u van gedachten veranderd? Geen probleem, het aanvragen van offertes doet u bij ons volledig gratis en vrijblijvend.