Verlaging btw-tarief op verbouwing en renovaties verlengd

Er zijn maar weinig zaken die tegenwoordig goedkoper worden. Het verbouwen van uw huis is er wel een van. Onlangs heeft het kabinet namelijk besloten dat de verlaging van het btw-tarief op arbeidskosten bij verbouwing en renovaties verlengd wordt tot eind 2014.

Verlenging

In maart 2013 ging de verlaging van het btw-tarief van 21% naar 6% van start. Deze tijdelijke verlaging zou een jaar duren, tot 1 maart 2014. De bouwlobby pleitte al langer voor een verlenging van deze verlaging en nu is het kabinet tot een akkoord gekomen. De overheid heeft besloten dat de verlaging van het btw-tarief naar 6% wordt doorgezet tot 1 januari 2015. Dit betekent dat u tot eind 2014 nog kunt profiteren van dit btw-voordeel bij het verbouwen van uw huis.

Btw-tarief van 6%

De verlaging van het btw-tarief naar 6% is van toepassing op verbouw- en herstelwerkzaamheden van woningen. De verlaging is alleen van toepassing op de arbeidskosten en dus niet op de materiaalkosten. U kunt van de regeling gebruik maken als u (delen van) uw woning wilt vernieuwen, vergroten, vervangen of onderhouden. De regeling is alleen van toepassing op woningen die ouder zijn dan twee jaar. Nieuwbouwwoningen komen niet in aanmerking. Lees hier meer over de btw-tarieven voor werkzaamheden aan uw woning.

Voordelen

De verlenging van het verlaagde btw-tarief is natuurlijk gunstig voor woningeigenaren. Zij kunnen tot eind 2014 voordelig hun woning verbeteren en de woning bijvoorbeeld energiezuiniger maken. De regeling is ook erg positief voor de werkgelegenheid in de bouwsector. Voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland geeft aan dat deze verlenging, naast een omzetstijging van 360 miljoen euro, ook 3000 extra banen oplevert. Daarnaast is ook de verwachting dat de investeringen van woningcorporaties weer toe zullen nemen.

Wilt u uw woning verbouwen?

Bent u van plan om uw woning te verbouwen? Doe dit dan voor 1 januari 2015 om te kunnen profiteren van het btw-voordeel. Maak uw woning bijvoorbeeld energiezuiniger door uw dakkapel goed te isoleren. Of renoveer uw dakkapel en creëer een gloednieuwe uitstraling voor uw woning.

Rate this post