Betere verkoopkansen met een dakkapel

Wilt u de verkoopwaarde van uw huis verhogen, en de verkoopkansen vergroten? Overweeg dan eens een dakkapel. Uw huis krijgt meer beloopbaar vloeroppervlak met een dakkapel.

Verkoop woningen gestegen

Aan het einde van het afgelopen jaar is de verkoop van woningen in Nederland weer toegenomen. Volgens het Kadaster zijn er 3,6 % meer huizen verkocht dan in dezelfde maand in 2011, maar vermoedelijk kwam dit doordat huizenkopers nog wilden profiteren van de hypotheekregels die in het nieuwe jaar zijn veranderd. Het blijft alsnog voor velen een lastige klus om je huis verkocht te krijgen. Dakkapel Weetjes heeft een tip waar u misschien niet direct aan zou denken.

Waarom een dakkapel

Staat uw huis te koop, of overweegt u verkoop? Kijk dan eens kritisch of er bijvoorbeeld donkere ruimtes met schuine daken zijn die het uiterlijk van uw woning geen goed doen. Een dakraam, dakkapel of nokverhoging kan hierbij een goede oplossing zijn. Bij de vraag waarom er voor een dakkapel is gekozen, geven mensen regelmatig aan dat de aanblik en verkoopwaarde van hun huis erop vooruit gaat.

Meer beloopbaar vloeroppervlak

Een dakkapel brengt niet alleen meer licht en lucht in een kamer, het vergroot ook het beloopbaar vloeroppervlak. Je kunt een ruimte doorlopen zonder je hoofd meteen te stoten tegen de schuine kant. Dit kan ervoor zorgen dat de zolder sterker wordt meegeteld in de taxatie. Soms bepaalt die beloopbaarheid zelfs of de zolder als verdieping wordt meegeteld.

Meer licht en ruimte

Met een dakopbouw stijgt de taxatiewaarde van uw woning dus, en de ruimtes krijgen ook een veel aantrekkelijk uiterlijk. Het plaatsen van een dakkapel kan een kamer ingrijpend veranderen: meer licht, meer ruimte en een frissere aanblik. Een donkere rommelzolder tovert u om in een inspirerende werkruimte of rustgevende slaapkamer. Een taxateur rekent alleen in beloopbaar oppervlak, maar kijkers zullen een prettiger gevoel bij uw huis krijgen als er veel licht en ruimte is.

Kunststof isoleert het beste

Wilt u een dakopbouw op uw dak laten plaatsen, dan is de kunststof dakkapel een goede keuze. Kunststof dakkapellen zijn relatief voordelig omdat ze als prefab variant aangeleverd kunnen worden. Daarnaast isoleert kunststof het beste, wat dus gunstig is voor uw stookkosten.

Wat zou u doen?

Heeft u een dakkapel laten plaatsen om de verkoopwaarde van uw huis te verhogen? Zou u hiervoor kiezen, of heeft u nog andere tips om een verkoophuis aantrekkelijker te maken? Deel het met ons en andere consumenten, laat een reactie achter!

Rate this post