Maak van uw dak een ecodak

Als u in de stad woont kunt u soms een tuin missen. Om toch een groene uitstraling te creëren rond uw huis, kunt u kiezen voor de Mobiroof. Met de Mobiroof cassettes kunt u uw dak eenvoudig ombouwen naar een ecodak.

Mobiroof

Een Mobiroof is een innovatief systeem waarmee u van uw dak snel en eenvoudig een ecodak kunt maken. Het systeem bestaat uit verschillende cassettes die u zelf makkelijk in elkaar kunt klikken. De cassettes zijn geschikt voor daken van bijvoorbeeld tuinhuizen, garages en uitbouw. Platte daken zijn zeer geschikt, maar de Mobiroof cassettes kunnen ook worden geplaatst op daken met een lichte helling (tot ongeveer 20%). De cassettes zijn voorzien van verschillende soorten sedumplanten, waardoor uw dak een zomerse en kleurrijke uitstraling krijgt. De afmeting van een cassette is 54 x 54 x 9 cm en de prijs ligt rond de € 20 per cassette.

Eco dak

Duurzaam

Een ecodak is zo gemaakt met de Mobiroof cassettes. De cassettes zijn gemaakt van gerecycled kunststof en vangen regenwater op waardoor het riool minder wordt belast. Met een groen dak draagt u ook bij aan de reductie van CO2. Daarnaast verhoogt de Mobiroof ook het wooncomfort. De cassettes hebben een isolerende werking waardoor de temperaturen in de woning constant blijven en u ook nog eens bespaart op uw energiekosten. U kunt de Mobiroof cassettes zelfs gebruiken als isolatie voor uw dakkapel.

Veel gemeenten geven subsidie op ecodaken. Wilt u meer weten over deze subsidies? Hier vindt u een overzicht van enkele subsidiemogelijkheden in 2013.

Onderhoud

De Mobiroof is zeer makkelijk in onderhoud en beperkt zich tot 1 keer per jaar snoeien en bemesten. De cassettes hebben een levensduur van 20-25 jaar en bieden ook extra bescherming aan uw dakbedekking. De Mobiroof verlengt het leven van uw dak dus ook automatisch.

Wilt u een ecodak?

Een ecodak is dus snel en eenvoudig gemaakt. Wat vindt u van een ecodak? Vindt u het een leuk idee of kiest u liever voor andere opties voor duurzaamheid? Laat het ons weten in een reactie.

4/5 - (1 stemmen)