Meer lichtinval met een dakkapel

Een belangrijk voordeel van een dakkapel is extra lichtinval in uw woning. Wat lichtinval met een woning kan doen, is mooi te zien in een nieuw waaiervormig huis in Kyoto.

Waaiervormig huis

In de Japanse stad Kyoto is onlangs een bijzonder nieuw woonhuis opgeleverd. Op de foto’s ziet u het huis, dat waaiervormig is ontworpen. Het zonlicht komt binnen door vele langwerpige ramen, die de volledige gevel van het huis bestrijken. Door de vorm van de ramen ervaren de bewoners heel direct het verstrijken van de dag.

Wat zonlicht met uw woning doet

Zo is duidelijk te zien wat zonlicht met uw woning kan doen. Door veel lichtinval lijkt een ruimte groter en comfortabeler. Een dakkapel kan dit effect ook teweegbrengen, bijvoorbeeld bij u op zolder. Is die zolder nu nog een donkere ruimte is die u vooral gebruikt voor opslag van uw spullen, met een dakopbouw zorgt u voor extra licht, lucht en ruimte. Zo maakt u uw rommelzolder tot een prettig leefbare slaap- of studeerkamer.

Meer beloopbaar vloeroppervlak

En dat is niet het enige. Met een dakkapel ontstaat er meer ruimte om rechtop te kunnen staan. Met andere woorden: u vergroot het beloopbaar vloeroppervlak van uw woning. Dat brengt niet alleen meer wooncomfort, maar verhoogt ook de waarde van uw huis. Zo wordt het plaatsen van een dakopbouw een investering in de aantrekkelijkheid van uw koopwoning.

Een dakkapel plaatsen kan voordelig

De gemiddelde prijzen voor het plaatsen van een dakkapel beginnen bij € 3.000. De prijs is afhankelijk van het materiaal en de bouwwijze. Zo is hout goedkoper dan kunststof, en bent u extra voordelig uit als u een van tevoren gebouwde dakopbouw (prefab) direct op uw dak laat plaatsen.

Informatie en prijzen vergelijken

Benieuwd naar meer, lees dan bijvoorbeeld eens ons artikel over dakkapel prijzen. Op Dakkapel-Weetjes vindt u objectieve informatie over dakkapellen, en door uw postcode in te vullen, kunt u vrijblijvend prijzen vergelijken van specialisten bij u in de regio.

Rate this post