Digitale Dakkapel

Een bouwvergunning voor dakkapellen kan in sommige gemeenten eenvoudig aangevraagd worden via de website Digitale Dakkapel.

Bouwvergunning aanvragen via de Digitale Dakkapel

Wilt u een dakkapel plaatsen, dan heeft u in sommige gevallen een bouwvergunning nodig. Om de aanvraag van een bouwvergunning simpeler en sneller te maken, gebruikt een aantal gemeenten de site Digitale Dakkapel.

Op deze site vult u de gegevens van uw huis en geplande dakkapel in. De site genereert dan bouwtekeningen en geeft aan of de plannen voor uw dakkapel technisch verantwoord zijn. Ook wordt de aanvraag van de bouwvergunning voor u ingevuld. U hoeft deze dan alleen nog te controleren voordat u de aanvraag van de bouwvergunning naar de gemeente verstuurt.

Digitale Dakkapel screent uw aanvraag van een bouwvergunning

Na het indienen van de aanvraag van een bouwvergunning duurt het zes tot twintig weken vóór u hoort of de bouwvergunning wordt verleend. Kleine foutjes die in de aanvraag van de bouwvergunning kunnen sluipen, kunnen zo het hele project weken vertragen

Digitale Dakkapel screent de aanvraag van uw bouwvergunning van tevoren. U kunt uw plannen dus op tijd aanpassen, omdat u meteen ziet of uw aanvraag van een bouwvergunning kans maakt.

Bouwvergunning aanvragen: Digitale Dakkapel met prijs beloond

Digitale Dakkapel werd op 18 november 2009 door staatssecretaris Bijleveld met een prijs beloond voor zijn innoverende manier om een bouwvergunning aan te vragen:

“De Digitale Dakkapel is één van de succesvolle innovaties van publieke dienstverlening die staatssecretaris Bijleveld dit jaar heeft geselecteerd om verspreid te worden binnen de publieke sector.”

Op dit moment kunnen burgers een bouwvergunning via de Digitale Dakkapel aanvragen in:

  • Gemeente Leidschendam-Voorburg
  • Gemeente Nijmegen

Vergelijk vrijblijvend offertes voor dakkapellen voordat u uw bouwvergunning aanvraagt.

Rate this post