Een dakkapel vergunningvrij in Eindhoven

Een dakkapel kon tot voor kort niet altijd zonder vergunning geplaatst worden. In Eindhoven kunnen bewoners nu in bijna alle gevallen hun dakkapel zonder vergunning laten plaatsen. Sinds mei 2011 geldt er voor Eindhoven namelijk het ‘nee tenzij’ principe.

Eindhoven is de vijfde stad die het principe ‘nee tenzij’ hanteert als het gaat om het plaatsen van een dakkapel. Dit betekent dat vergunningaanvragen niet meer gedaan hoeven te worden, tenzij er sprake is van bijzondere gevallen waar veel dynamiek is. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwen in het stationsgebied. Als u wilt weten of u in uw woonwijk een dakkapel zonder vergunningaanvraag kan plaatsen, kunt u terecht bij uw gemeente.

Eisen van welstand

Vergunningen voor een dakkapel hoeven in veel gevallen niet meer aangevraagd te worden, omdat in de meeste gebieden welstandseisen zijn afgeschaft. De vergunningaanvragen die op dit moment al gedaan zijn, zullen in veel gevallen ook niet meer behandeld worden. Hierdoor kunnen bewoners van Eindhoven nu in de meeste gevallen een dakkapel plaatsen zonder de procedure in te gaan van het aanvragen van een vergunning. De eisen van welstand zijn nog wel van toepassing op monumentale panden.

Dakkapel offertes

Als u een dakkapel zonder vergunning of met vergunning laat plaatsen, adviseren wij u om dakkapel offertes aan te vragen. Op deze manier kunt u prijzen van dakkapellen en prijzen van dakkapelspecialisten vergelijken. Hierdoor kunt u de beste prijs voor uw dakkapel kiezen en tot wel 40% besparen op uw nieuwe dakkapel.

Rate this post