Dakkapellen plaatsen wordt steeds simpeler

Uw dakkapel plaatsen wordt steeds makkelijker gemaakt. De overheid versimpelt namelijk regels op het gebied van vergunningen en welstand.

Dakkapel als voorbeeld in elke straat

De gemeente Amstelveen is een mooi voorbeeld van regelversimpeling voor dakkapellen. Voor elke straat in Amstelveen is uit de bestaande dakkapellen een voorbeelddakkapel gekozen. Die dakkapellen zijn al door de welstandscommissie goedgekeurd.

Bewoners van die straat kunnen op het gemeentehuis de bouwtekening van de voorbeelddakkapel ophalen, met meteen de bijbehorende bouwvergunning erbij. De vergunning is er dus meteen en zes weken wachten is niet nodig: de dakkapellen specialist kan direct aan de slag.

Pas als de bewoner het ontwerp wil veranderen is een nieuwe bouwvergunning nodig. De aanpassingen kunnen vooraf worden besproken in een speciaal spreekuur bij een lid van de welstandscommissie. Omdat de bouwplannen vooraf al besproken worden, hoeft de welstandscommissie alleen aanvragen te behandelen die ook een goede kans maken om goedgekeurd te worden.

Dakkapel steeds vaker zonder welstand

In veel gemeentes kunt u tegenwoordig ook helemaal zonder welstandsregels bouwen. De gemeente legt u voor het uiterlijk van uw dakkapel dan geen regels op. Andere gemeentes gebruiken wel welstandsregels, maar maken die regels steeds soepeler. U krijgt dus als huiseigenaar steeds meer vrijheid om uw dakkapel volledig aan uw wensen aan te passen.

U hoeft dan dus niet per se een dakkapel met plat dak te bouwen, maar kunt ook kiezen voor een dakkapel met schuin dak of een volledige nokverhoging.

Offertes voor uw dakkapel

Loopt u rond met plannen voor een dakkapel? Als u zich afvraagt hoeveel uw dakkapel kost, kunt u de prijzen van dakkapellen bekijken. U kunt ook gratis meerdereĀ dakkapel offertes vergelijken door direct bij dakkapellen specialisten een offerte aan te vragen.

Rate this post