Dakkapellen en nieuwbouwwoning

Dakkapel na oplevering vaak goedkoper

Wie een nieuwbouwwoning koopt, kan een dakkapel vaak goedkoper laten plaatsen ná oplevering van het huis. Dakkapellen worden door projectontwikkelaars aangeboden als mogelijk meerwerk. Maar uit een vergelijking van offertes blijkt meestal snel dat plaatsing door een dakkapelspecialist een beter geprijsde dakkapel inhoudt. De prijs van een dakkapel is dus gunstiger door de dakkapel pas na oplevering van het huis te laten plaatsen.

Gratis 4 dakkapel offertes vergelijken van gescreende en goedgekeurde dakkapelspecialisten

Nieuwbouwwoningen in 2009

Uit cijfers van het CBS blijkt dat bijna 83.000 woningen zijn afgebouwd in 2009. Dat is ruim 5 procent meer dan in 2008. Voor iets minder dan 73.000 nieuwe koopwoningen is een nieuwbouwvergunning afgegeven. Verwacht wordt dat in 2010 de voorraad nog af te bouwen woningen kleiner wordt.

Eind 2009 stonden er bijna 7,2 miljoen woningen in Nederland.

Kopen relatief goedkoper

Ook werd bekend dat eigenaren van koopwoningen een kleiner deel van hun inkomen aan wonen besteden. Eén op de drie starters op de woningmarkt koopt een eigen woning.

Ruim 1,1 miljoen woningen zijn in 2009 energiezuiniger gemaakt met betere isolatie. Energiezuinigere woningen zijn goedkoper in het gebruik.

Rate this post