Dakkapel financieren

Uw dakkapel financieren kan op verschillende manieren. Bij onvoldoende spaargeld kunt u met bijvoorbeeld een hypotheek of financieringsproduct ook uw dakkapel financieren.

Uw dakkapel financieren

Een dakkapel is voor veel mensen een behoorlijk grote aanschaf. Gemiddeld kost een kunststof exemplaar zo’n € 4.000. Wat zijn verantwoorde financieringsmogelijkheden waarmee u de verbouwing van uw huis kunt betalen? In dit artikel gaan we in op de belangrijkste opties:

  • Spaargeld
  • Hypotheek
  • Lening
  • Financieringsproducten dakkapelspecialisten

Spaargeld

Het blijft de beste en meest verantwoorde manier om uw dakkapel te financieren: met spaargeld. Zo investeert u in uw huis, zonder extra kosten kwijt te zijn aan bijvoorbeeld rente. Bovendien heeft u geen extra maandlasten. Het kan dus de moeite lonen om een tijd te sparen. Wilt u niet zo lang wachten of uw spaargeld ergens anders voor gebruiken? Lees dan nog even verder.

Hypotheek

Het is mogelijk om een (verbouwings)hypotheek af te sluiten of uw huidige hypotheek te verhogen. Omdat een dakkapel als waardeverhoging wordt gezien, is de rente aftrekbaar. Ook als u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft, is het mee financieren van verbouwingen mogelijk. Let er daarbij op dat de totale hypotheeksom niet hoger dan € 265.000 mag zijn.

Let op: laat u altijd adviseren door uw hypotheekadviseur of tussenpersoon over de mogelijkheden en voorwaarden in uw situatie.

Financieringsproduct dakkapelspecialisten

Veel dakkapelspecialisten, vaak de grotere bedrijven, bieden producten om uw dakkapel te financieren. Zo’n financieringsproduct geeft de mogelijkheid om de kosten te spreiden door te betalen in maandelijkse termijnen. U betaalt rente over het totaalbedrag, maar de rentetarieven zijn meestal laag en vervroegd afbetalen (boetevrij) is vaak mogelijk.

Lening

Tot slot kunt u natuurlijk voor een lening of doorlopend krediet kiezen. U kunt deze bijvoorbeeld afsluiten bij uw bank. In het geval van een lening gaat het om een vaste doorlooptijd en een vast maandbedrag. Bij een doorlopend krediet is dat flexibel. Houd er wel rekening mee dat een lening geld kost, omdat u (veel) rente betaalt. De plaatsing van uw dakkapel wordt hierdoor dus duurder.

De beste manier van betalen

Wat de beste manier van betalen is, is afhankelijk van uw situatie. Maar ook de meningen over de verschillende mogelijkheden zijn vaak verdeeld. Wat vindt u? Zou u uw spaargeld inzetten voor de aanschaf van een dakkapel of overweegt u een andere manier van financieren? Discussieer met ons mee en reageer op dit artikel.

Spaarpot

Rate this post