Dakkapellen in Zoeterwoude vergunningvrij

Een dakkapel in Zoeterwoude kan sinds mei 2011 in diverse wijken geplaatst worden zonder het aanvragen van een vergunning. Vanaf 1 juni gelden in twee wijken van Zoeterwoude geen welstandseisen meer. Dit betekent dat het eenvoudiger wordt om een dakkapel zonder vergunning te laten plaatsen.

Steeds meer gemeenten stappen over op het ‘nee tenzij’ principe voor het plaatsen van een dakkapel. Inmiddels is Zoeterwoude ook voor een deel over de streep. Het ‘nee tenzij’ principe houdt in dat u voor het plaatsen van uw dakkapel geen vergunning meer aan hoeft te vragen.

In Zoeterwoude wordt de aanvraag van een vergunning voor een dakkapel in eerste instantie afgeschaft in de ‘De Goede Herder’ en ‘De Bloemenbuurt’. Het gaat om een proefperiode van twee jaar.

Eisen van welstand

Normaal gesproken gelden er eisen van welstand voor het plaatsen van een dakkapel. Om te toetsen of een dakkapel aan deze eis voldoet, moet een vergunning aangevraagd worden. Zoeterwoudse inwoners van de buurten waar het ‘nee tenzij’ principe geldt, hoeven geen vergunningen meer aan te vragen. In deze buurten gelden er namelijk geen eisen van welstand meer. De op dit moment lopende vergunningaanvragen zullen in veel gevallen ook niet meer behandeld worden.

Dakkapel prijzen vergelijken

Wij raden u aan om dakkapel offertes aan te vragen, voordat u een dakkapel zonder of met vergunning laat plaatsen. U kunt hierdoor prijzen van dakkapellen en prijzen van dakkapelspecialisten vergelijken. Op deze manier kunt u de beste prijs voor uw dakkapel kiezen.

Rate this post