Help uw dakkapel de winter door

Een dakkapel is over het algemeen goed bestand tegen zware weersomstandigheden. Toch is een dakkapel wel iets kwetsbaarder in de winter. Daarom is het belangrijk om uw dakkapel in de herfst- en winterperiode goed in de gaten te houden. Lees hieronder hoe u dit het beste doet.

Winterperiode

Uw dakkapel heeft het in de herfst- en wintermaanden zwaar te verduren. Dit komt door de extreme weersomstandigheden waar de dakkapel mee te maken krijgt. Over het algemeen zijn dakkapellen van kunststof en polyester beter bestand tegen slechte weersomstandigheden dan bijvoorbeeld houten dakkapellen. Vooral met een houten dakkapel is het dan ook belangrijk om uw dakkapel in de winter goed te controleren.

Dakkapel winter

Onderhoud

Het goed onderhouden van uw dakkapel is natuurlijk in elk seizoen belangrijk. In de herfst- en winterperiode kan dit echter iets meer tijd kosten. In de herfstperiode vallen de meeste bladeren van de bomen. Dit lijkt onschuldig. Toch kunnen deze bladeren veel schade toebrengen aan uw dakkapel. Als er teveel bladeren op uw dakkapel liggen kan dit een verstopping van uw afvoer tot gevolg hebben. Het regenwater kan dan nergens heen, met een lekkage tot gevolg. Ook kunnen bladeren die te lang blijven liggen houtrot veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat u uw dakkapel na de herfstperiode controleert en de bladeren van uw dakkapel verwijdert.

Schilderwerk

Als uw dakkapel geschilderd is dan is het belangrijk om het schilderwerk goed te verzorgen. Dit kunt u het beste doen door regelmatig met een lauwwarme doek over het schilderwerk heen te gaan. Zo houdt u de dakkapel schoon van vuil en zand en voorkomt u dat uw houten dakkapel gaat rotten. Als de winter voorbij is, is het goed om het schilderwerk te controleren op blaasjes en scheurtjes. Dit betekent namelijk dat het tijd is voor een nieuwe schilderbeurt.

Isoleren

Er is geen seizoen waarin u meer kunt profiteren van goede isolatie dan in de winter. Goede isolatie betekent dat u de warmte beter binnenshuis houdt en hiermee bespaart u veel geld op uw energierekening. Kunststof en polyester zijn materialen die van nature een goede isolatie bieden. Bij het isoleren is het slim om verder te kijken dan alleen het materiaal van de dakkapel. Kies bijvoorbeeld ook voor HR++ glas en kunststof kozijnen om uw dakkapel optimaal te isoleren.

Onderhoudscontract

Wilt u geen omkijken hebben naar uw dakkapel? Overweeg dan om een onderhoudscontract af te sluiten met uw dakkapellen specialist. Met een onderhoudscontract besteed u zaken als het onderhouden,
schoonmaken en controleren van uw dakkapel uit aan een specialist. Het is slim om eerst offertes van verschillende dakkapellen specialisten met elkaar te vergelijken. Hiermee voorkomt u dat u teveel gaat betalen voor het onderhouden van uw dakkapel.

Rate this post