Is uw dakkapel goed de winter doorgekomen?

Heeft u het onderhoud van uw dakkapel goed geregeld? Het voorjaar komt eraan, tijd dus om de buitenklussen weer op te pakken.

Het voorjaar komt eraan

We hebben in Nederland weer een natte herfst en koude winter achter de rug. Langzaam maar zeker komt het voorjaar er weer aan, en wordt het weer wat aantrekkelijker om klusjes buitenshuis te doen. Op termijn is het bijvoorbeeld een goed idee om te controleren of uw dakkapel goed de winter is doorgekomen. Met name bij houten dakkapellen is dit een belangrijke handeling om onderhouds- of reparatiekosten te voorkomen.

Uw dakkapel controleren

Zo’n controle hoort bij het standaard onderhoud van uw houten dakkapel. Door het schilderwerk regelmatig te controleren op deukjes, krasjes of andere beschadigingen, voorkomt u blijvende schade of lekkage. Let bij het houtwerk zelf op zachte plekken, met name bij liggende delen. Aan de binnenkant van de dakkapel kunt u controleren op vochtplekken. Gaat u de ladder op voor de buitenkant, let dan vooral op of de waterafvoer van de dakkapel vrij is van bladeren of andere rommel, en of de verflaag er nog goed uitziet.

Kunststof heeft minder kans op schade

De kans op schade is wat minder groot voor kunststof dakkapellen. Bij kunststof hoeft u geen rekening te houden met het bijwerken van een verflaag, en doordat er minder naden in de constructie zitten, kunnen er minder snel kieren ontstaan. Vocht kan hierdoor minder makkelijk binnendringen.

Een dakkapel plaatsen

Overweegt u komende tijd een dakkapel te laten plaatsen? Dat is helemaal geen gek idee. Veel mensen kiezen hiervoor in de lente of de zomer. U haalt meer licht in huis en creëert nieuwe leefruimte, en daarnaast maken de hogere temperaturen in deze seizoenen het minder vervelend om tijdelijk uw dak open te hebben voor de verbouwing.

Wat doet u voor onderhoud?

Wij zijn benieuwd wat u voor het onderhoud van uw dakkapel doet. Gaat u zelf het dak op, of besteedt u dit uit aan een dakkapelspecialist? Heeft u ook plannen om binnenkort de ladder weer voor de dag te halen? Laat het ons weten!

Rate this post