Dakkapel subsidie in 2014

Het is erg gunstig als u een dakkapel kunt laten plaatsen met subsidie. Wilt u weten wat de regels zijn voor subsidies in 2014? Lees hier meer over de mogelijkheden voor subsidie en andere voordelige regelingen voor uw dakkapel in 2014.

Tijdelijke verlaging btw-tarief

Op 1 maart 2013 is de verlaging van het btw-tarief bij verbouwing en renovaties van woningen van start gegaan. Dit betekent dat u op de arbeidskosten bij verbouwingen en renovaties in plaats van 21%, slechts 6% btw betaalt. Deze verlaging zou in eerste instantie eindigen op 1 maart 2014. Onlangs is echter bekend geworden dat de btw-verlaging wordt verlengd tot 1 januari 2015. Profiteer dus van deze tijdelijke verlaging en laat voor het einde van 2014 voordelig een dakkapel plaatsen.

Let op: het lage btw-tarief op arbeidskosten is alleen van toepassing als de dienst voor 1 januari 2015 wordt afgerond.

Subsidie voor energiezuinige maatregelen

Als u uw woning met een verbouwing energiezuiniger wilt maken, dan maakt u kans op het ontvangen van subsidie. U kunt uw huis energiezuiniger maken door bijvoorbeeld uw dak goed te isoleren. De regels voor subsidie verschillen per gemeente. Kijk of u in 2014 in aanmerking komt voor subsidie op de website van de Energiesubsidiewijzer of informeer bij uw gemeente.

Goedkope lening

Wilt u uw woning energiezuiniger maken in 2014? Naast eventuele subsidie kunt u hier wellicht ook een goedkope lening voor afsluiten. Onlangs is het Nationaal Energiebesparingsfonds in het leven geroepen om woningeigenaren te stimuleren om hun woning energiezuiniger te maken. Woningeigenaren kunnen een bedrag tussen de € 2.500 en € 25.000 lenen voor een rentepercentage van tussen de 3% en 3,5%. Naast deze goedkope lening, bespaart u met een energiezuinige woning natuurlijk ook op uw energierekening. Dit kan u op lange termijn veel geld schelen.

Nog meer besparen op uw dakkapel?

Wilt u naast deze regelingen nog meer geld besparen op uw dakkapel? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere specialisten. Door het vergelijken van offertes kunt u wel tot 40% voordeliger uit zijn.

Rate this post