Dakkapel renoveren voor betere isolatie

Bij het renoveren van een dakkapel speelt het verbeteren van isolatie een belangrijke rol. Hoe kunt u bij het renoveren van een dakkapel zorgen voor betere isolatie?

Waarom renoveren?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor het renoveren van uw dakkapel. Een volledig nieuw exemplaar kost ongeveer € 3.000 tot € 6.000, en renovatie is 25% tot 50% voordeliger. Ook als de constructie van een dakopbouw nog in redelijk goede staat verkeert, kan renovatie een goed idee zijn. Een belangrijke reden is dan bijvoorbeeld dat u er een verbeterde isolatiewaarde voor terugkrijgt.

dakkapel renoveren

Onderdelen van een renovatie

Voor alle duidelijkheid is het goed om eerst nog even op een rij te zetten waar de renovatie van een dakkapel uit kan bestaan. Het renoveren kan meestal binnen 1 dag. Hierbij kunt u denken aan (een aantal van) de volgende werkzaamheden:

  • Kozijnen vervangen
  • Dubbel glas plaatsen
  • Zijwangen en boeiborden vervangen
  • Dakbedekking vernieuwen
  • Dak en zijwangen isoleren
  • Loodslabben vervangen

Winst op isolatiewaarde

Wat opvalt aan bovenstaand lijstje, is dat isolatie een belangrijke rol speelt. Bij de renovatie van een dakkapel gaat het namelijk meestal om het dak, de zijwangen en de kozijnen, en in die onderdelen kan veel winst worden behaald op isolatiewaarde. Hiermee houdt u de warmte in huis beter binnen, wat u meer comfort brengt en een aanzienlijke besparing op uw stookkosten.

Nieuwe kozijnen met HR++ glas

Een voorbeeld van zo’n isolatieverbetering ziet u bij de kozijnen van dakkapellen. Bij renovatie kunnen de kozijnen worden vervangen door nieuwe en beter isolerende exemplaren. Daarmee krijgt u ook de mogelijkheid om wat aan de isolatiewaarde van het glas in uw ramen te doen. Nieuwe kozijnen zijn er namelijk op gebouwd om HR++ glas te kunnen dragen, een populaire glassoort vanwege zijn uitstekende isolerende prestaties. Zo behaalt u dus dubbele winst: op de isolatie van de kozijnen én op die van de beglazing.

Is isolatie belangrijk?

U heeft dus kunnen lezen dat een betere isolatie een belangrijke reden is voor renovatie van een dakopbouw. Maar hoe belangrijk is dit voor u? Staat het vervangen van kozijnen en glas ook op uw verlanglijstje tijdens het renoveren van de dakkapel?

Rate this post