Een dakkapel plaatsen wordt mogelijk voordeliger

Denkt u over het plaatsen van een dakkapel op uw dak? De nieuwe regeringsplannen helpen u mogelijk om voordeliger aan een nieuwe dakapel te komen.

Plannen voor de woningmarkt

Er is een akkoord in Den Haag over maatregelen voor de woningmarkt. Zo worden hypotheekregels aangepast om de verkoop van woningen te stimuleren, komt er meer subsidie voor het isoleren van huizen, en misschien nog wel het belangrijkst: het btw-tarief in de bouw wordt verlaagd naar 6%. Voor u als consument kan dit positieve gevolgen hebben, bijvoorbeeld bij de aanschaf van een nieuwe dakkapel.

Voordeliger dakkapel plaatsen

De precieze uitwerking van de plannen is nog niet bekend, maar voor wat nu bekend is, kan ook de dakkapelsector van de btw-maatregelen profiteren. Met een lagere btw kunnen dakkapelspecialisten scherpere prijzen rekenen, zodat u voor minder geld een nieuwe dakopbouw kunt realiseren. Overwoog u al een dakkapel op uw dak te laten plaatsen, dan bent u met de nieuwe regeringsplannen waarschijnlijk aanzienlijk voordeliger uit. Houd er wel rekening mee dat de regeringsplannen voorlopig voor 1 jaar zijn. Wat daarna met de lagere btw gebeurt, is nog niet duidelijk.

Verkoopkansen verbeteren

Vrijwel alle maatregelen die de regering heeft aangekondigd, zijn bedoeld om de woningmarkt uit het slop te trekken en de bouw en verkoop van woning te stimuleren. Heeft u zelf een koopwoning of overweegt u verkoop? Kijk dan bijvoorbeeld eens of het plaatsen van een dakopbouw gunstig zou kunnen zijn voor donkere ruimtes met schuine daken. Een dakraam, dakkapel of nokverhoging vergroot het beloopbaar vloeroppervlak in huis en daarmee ook de waarde en aantrekkelijkheid van uw woning. Met de nieuwe stimuleringsplannen van de overheid wordt dit bovendien een beter haalbare investering die uw verkoopkansen aanzienlijk kan verbeteren.

Vindt u de plannen goed?

Wat vindt u van de plannen die de regering heeft aangekondigd voor de woningmarkt? Stimuleert het u om bijvoorbeeld eens de plaatsing van een dakkapel te overwegen? Laat uw reactie achter en praat mee!

Rate this post