Dakkapel laten plaatsen wordt goedkoper

Het laten plaatsen van een dakkapel wordt goedkoper. Dankzij de tijdelijke btw-verlaging kunt u nu goedkoper dan voorheen een dakkapel op uw dak laten plaatsen.

Gunstig voor dakkapel prijzen

Begin februari berichtte Dakkapel-Weetjes over het akkoord voor de woningmarkt dat in de Tweede Kamer was gesloten. Mogelijk zou dit ook voordelig uitpakken voor het laten plaatsen van een dakkapel. Inmiddels heeft de regering meer bekendgemaakt over de details van de plannen, en kunnen we concluderen dat dit inderdaad gunstige effecten zal hebben. En ook al op zeer korte termijn, want de btw-verlaging is al ingegaan!

btw

De btw-verlaging

Vanaf deze week is het btw-tarief in de bouw verlaagd van 21% naar 6%. De belangrijkste details zijn nu ook duidelijk geworden. De btw-verlaging zal gelden voor:

  • Alle woningen in Nederland ouder dan 2 jaar
  • Alle werkzaamheden rondom het “vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning”
  • Alleen de arbeidsuren, dus niet de materiaalkosten

Ook het laten plaatsen van een dakkapel wordt letterlijk genoemd als voorbeeld van zo’n verbouwing. Dat dit dus een positief effect op dakkapellen prijzen heeft, is duidelijk. Maar hoeveel zult u met deze maatregelen ongeveer kunnen besparen?

U bespaart 10%

Als voorbeeld nemen we een prefab dakkapel van 2.50m breed. Hiervoor betaalde u gemiddeld € 3.750. Met het verlaagde btw-tarief op arbeidskosten bespaart u ongeveer 10% op de totaalprijs, wat in dit geval neerkomt op een prijsvoordeel van € 375.

Profiteer nu van prijsvoordeel

Was u al van plan om een dakkapel te laten plaatsen, of bent u enthousiast geworden? Wij raden u aan dan ook nog dit jaar door te pakken. De tijdelijke btw-verlaging duurt 1 jaar, tot maart 2014. Wacht dus niet te lang en profiteer nog dit jaar van het aanzienlijke prijsvoordeel op dakkapellen.

Wat doet u?

“Met deze maatregel verwachten we mensen over de streep te trekken te investeren in hun huis,” legt staatssecretaris Weekers uit op de website van het ministerie. Werkt dit voor u? Stimuleert de btw-verlaging u om bijvoorbeeld een dakkapel aan te schaffen?

Rate this post