Verlaging BTW-tarief bouwsector niet verlengd

De BTW op arbeidsuren in de bouwsector werd op 1 oktober 2010 verlaagd naar 6%. Deze tijdelijke maatregel had als doel om een impuls te geven aan de bouwsector tijdens de financiële crisis. De regeling loopt op 1 juli 2011. Een motie in de Tweede Kamer om de tijdelijke regeling te verlengen is niet aangenomen.

Nog tot 1 juli kunt u extra voordelig uw dakkapel laten plaatsen, omdat de dakkapellen specialist het lage BTW-tarief van 6% mag hanteren voor die arbeidsuren aan een dakkapel. Hierdoor kunnen dakkapellen specialisten tijdelijk lagere prijzen voor dakkapellen vragen en is het voor klant aantrekkelijker om, ondanks de crisis, een dakkapel te plaatsen.

Regeling zeer succesvol

De tijdelijke regeling is zeer succesvol gebleken. Drie maanden na de invoering leverde de regeling al 800 miljoen euro extra omzet voor de bouw op. De verwachting is dat de regeling na het aflopen op 1 juli zal hebben gezorgd voor 2,2 miljard euro extra omzet voor de bouwsector.

Tweede Kamer stemt tegen verlenging

Toch is de schade die bouwbedrijven door de crisis hebben opgelopen nog niet goedgemaakt. De BTW-regeling heeft weliswaar gezorgd voor meer opdrachten, maar vooral voor de periode waarin het lagere BTW-tarief gehanteerd mag worden. Voor de periode na 1 juli ligt het aantal opdrachten veel lager.

Hieruit blijkt opnieuw het succes van de BTW-verlaging. Er gingen dan ook stemmen op om de regeling te verlengen. Op 24 mei 2011 stemde de Tweede Kamer over een motie parlementariërs Voordewind en Slob (Christenunie) waarin een verlenging werd voorgesteld. Alleen SGP en PvdA steunden de motie, die daarmee geen meerderheid kreeg.

Uw dakkapel voordelig plaatsen

Als u nog wilt profiteren van het lage BTW-tarief, moet u er snel bij zijn. De regeling geldt voor dakkapellen waarvan het plaatsen vóór 1 juli afgerond is. Als u benieuwd bent wat een dakkapel kost, kunt u via ons offerteformulier offertes voor uw dakkapel aanvragen. U ontvangt dan offertes voor uw dakkapel van meerdere dakkapellen specialisten.

3/5 - (1 stemmen)