Overgangsregeling BTW bouwsector

Hoewel de Tweede Kamer eerder besloot de BTW-verlaging in de bouw niet te verlengen, komt er nu toch een overgangsregeling waar bijvoorbeeld vertraagde dakkapellen onder vallen. Door deze regeling zijn een boel consumenten alsnog goedkoper uit en krijgt de bouwsector een steuntje in de rug. De overgangsregeling geldt tot 1 oktober 2011.

In oktober 2010 ging de BTW op arbeidsuren in de bouw omlaag van 19% naar 6%. Hiermee kreeg de bouwsector hulp die hard nodig was, omdat veel bouwbedrijven onder de financiële crisis hadden geleden. De regeling zou aflopen op 1 juli 2011.

Lagere BTW zorgt voor extra omzet bouwbedrijven

Al in januari 2011, 3 maanden na de invoering, bleek de BTW-regeling zeer succesvol. Nederlandse bouwbedrijven hadden in die drie maanden 800 miljoen euro extra omzet. Berekeningen voorspelden dat de verlaging van de BTW op 1 juli zou hebben gezorgd voor een totaal van 2,2 miljard euro extra omzet. Vanuit verschillende kanten kwamen dan ook verzoeken om de regeling te verlengen.

Tweede Kamer stemt tegen verlenging BTW-regeling

Op 24 mei 2011 werd in de Tweede Kamer tegen een verlenging. Vanuit de bouwsector ontstonden al snel vragen over werkzaamheden die niet voor de einddatum van de regeling voltooid konden worden.

Overgangsregeling voor uitgelopen werkzaamheden

Op 1 juni gaf staatssecretaris Weekers (Financiën) duidelijkheid in de vorm van een overgangsregeling. Werkzaamheden die vóór 1 juli 2011 zijn begonnen en worden afgerond vóór 1 oktober vallen onder het lage BTW-tarief van 6%. Uit de administratie van de ondernemer moet blijken dat de werkzaamheden ook daadwerkelijk vóór 1 juli 2011 zijn begonnen.

Uw dakkapel voordelig plaatsen

Als u nog gebruik wilt maken van de BTW-verlaging is het dus belangrijk dat uw dakkapellen specialist vóór 1 juli kan beginnen aan uw dakkapel. U kunt de prijzen van dakkapellen specialisten vergelijken door offertes voor uw dakkapel aan te vragen.

Rate this post