Meest bijzondere dakkapellen

Onlangs is bekend gemaakt dat ‘luxebisschop’ Franz-Peter Tebartz-van Elst zijn dakkapel voor 90 duizend euro heeft laten versieren. Als de bisschop het kan, waarom u dan niet? Hieronder vindt u een door ons samengestelde top 10 van bijzondere en kunstzinnige dakkapellen die u wellicht inspiratie geven.

Futuristisch

Deze dakkapel is gemaakt van zink. De geometrische vorm geeft een futuristische uitstraling aan de woning. Zink is relatief duur, maar daarvoor heeft u ook een milieuvriendelijk materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft.

Dakkapel vierkant

Authentiek

Bovenstaande dakkapel heeft een autenthieke uitstraling. Deze dakkapel is gerestaureerd. Bij restauratie wordt de dakkapel opgeknapt met oude materialen. Hierdoor behoudt u de authentieke uitstraling van uw huis. U kunt ook kiezen voor renovatie. Bij renovatie wordt de dakkapel opgeknapt met nieuwe materialen.

Authentieke dakkapel

Modern

Deze bijzondere dakkapellen zijn 3,5 meter hoog en 120 centimeter breed. Door dit design geeft deze smalle dakkapel een strakke uitstraling aan de woning.

Dakkapel modern

Landelijk

Heeft u een rieten dak? Zoals u ziet kan een dakkapel in een rieten dak ook erg mooi zijn. Door de vorm geeft de dakkapel een bijzondere en speelse draai aan het huis.

Dakkapel rieten dak

Uniek

De ovale vorm en de versieringen maken deze zinken dakkapel erg bijzonder. De details maken de dakkapel uniek.

Bijzondere dakkapel

Ruimtelijk

Deze dakkapel bestaat voor een groot deel uit ramen. Hierdoor komt er veel extra daglicht in de woning. Veel warmte in huis ontsnapt via de ramen, dus het is belangrijk dat u goed isolerend glas kiest. HR++ glas isoleert bijvoorbeeld 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas. Wilt u ook een dakkapel met zulke ramen? Dan is een velux dakkapel een goede optie.

Dakkapel glas

Puntig

Bovenstaande dakkapel is door zijn vorm niet erg praktisch te noemen. Speciaal is de dakkapel wel.

Dakkapel vorm

Rood

Deze dakkapel valt op door de halfronde vorm en de rode kleur. Het voordeel van het halfronde dak is dat er geen vuil op blijft liggen. De dakkapel heeft daardoor weinig onderhoud nodig.

Dakkapel rond

Rond

Deze halfronde dakkapel heeft een ouderwetse en unieke uitstraling. Door het ronde raam heeft deze dakkapel iets weg van een patrijspoort.

Dakkapel rond

Gezicht

De dakkapellen zijn gemaakt in de vorm van twee ogen.

Dakkapel bijzonder

 

Maatwerk

Wilt u een originele dakkapel die aan al uw speciale wensen voldoet? Kies dan voor een maatwerk dakkapel. Een maatwerk dakkapel wordt uit losse onderdelen op uw dak gebouwd. Hierdoor heeft u veel keuzevrijheid en zijn er veel ontwerpen mogelijk.

Wat vindt u?

Wat vindt u van deze dakkapellen? Zit u na het zien van deze dakkapellen vol met ideeën of gaat u toch liever voor het standaard model? Laat hieronder een reactie achter en vertel het ons.

5/5 - (1 stemmen)