Waarom een dakkapel?

Er zijn verschillende redenen waarom een dakkapel voor u de beste keuze kan zijn. Wilt u meer licht en ruimte in uw woning? Ontdek dan waarom u het beste een dakkapel kunt plaatsen.

Prijzen

De prijs voor een dakopbouw op uw dak varieert, afhankelijk van het formaat, type, materiaal en eventuele extra’s. Voor kunststof dakkapellen met een hoogte van 1.50 m en een breedte van 2.50 m beginnen de prijzen bij € 3.750. Kiest u voor hout, dan ligt de vanaf-prijs iets lager, namelijk € 3.250. Wilt u de exacte kosten weten, of bepalen waarom een dakkapel voor u een goede keuze kan zijn? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan door boven in beeld uw postcode in te vullen en bespaar eenvoudig op uw aankoop.

Voordelen van een dakkapel

Dakkapellen zijn er in hout en in kunststof, en kunnen prefab worden geleverd of op traditionele wijze worden gebouwd. Prefab wordt van tevoren in de fabriek gebouwd en in één keer op uw dak geplaatst, terwijl de traditionele bouwwijze betekent dat een dakopbouw ter plekke in elkaar wordt gezet. De belangrijkste voordelen van dakkapellen zijn:

  • Meer ruimte en licht
  • Hogere verkoopwaarde van uw woning

Hieronder leest u waarom een dakkapel veel voordelen met zich meebrengt, en ontdekt u de verschillende opties waar u uit kunt kiezen.

Meer ruimte en licht

De belangrijkste reden waarom een dakkapel wordt gebouwd, is dat het meer ruimte en licht aan het huis toevoegt. U tovert een donkere kamer of lage rommelzolder om in een lichte ruimte. Een dakopbouw geeft dus nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van deze ruimte, denk aan een extra slaapkamer of studeerkamer.

Hogere verkoopwaarde van uw woning

Met een dakkapel stijgt de waarde van uw woning, omdat het beloopbare vloeroppervlak wordt uitgebreid. Dit zorgt voor een hogere verkoopwaarde van uw huis. Er zijn dus niet alleen praktische redenen waarom u voor een dakopbouw kunt kiezen, financiëel heeft het ook duidelijke voordelen.

Direct resultaat

Wilt u direct resultaat, dan is het mogelijk om uw dakopbouw vergunningsvrij te laten plaatsen. Dit kan doorgaans als de dakkapel aan de achtergevel komt, een plat dak heeft, en de afmetingen binnen bepaalde grenzen vallen. Uw dakkapelspecialist kan u het beste uitleggen waarom een dakkapel van een bepaald type, materiaal of afmeting voor uw situatie de beste optie is.

Maatwerk

U kunt ook kiezen voor maatwerk. De dakopbouw kan dan in een afwijkend model of specifieke afmeting worden geleverd. Een reden waarom u daarvoor zou kiezen, is bijvoorbeeld omdat u in een monument woont met strenge verbouwingsregels, of als u een bestaande dakkapel wilt vervangen. Houd er wel rekening mee dat u voor maatwerk meestal een vergunning nodig heeft.

Tot 40% besparen door offertes te vergelijken

Overweegt u om een dakopbouw te laten plaatsen, vraag dan eerst offertes aan van meerdere dakkapelspecialisten. U kunt dan verschillende prijzen vergelijken en tot de beste keuze komen. Consumenten die van deze service gebruik maakten, bespaarden tot wel 40% op de aankoop. Wij hopen dat dit artikel enigszins antwoord heeft gegeven op de vraag waarom een dakkapel voor u een goede keuze kan zijn.