Verzekering dakkapel

Wilt u er zeker van zijn dat u na de verbouwing zorgeloos van uw dakkapel kunt genieten? Dan kunt u ervoor kiezen om een verzekering voor uw dakkapel af te sluiten.

Kosten

Een prefab dakkapel kost € 3.000 tot € 6.000. Dat is een groot bedrag en misschien reden om een verzekering af te sluiten voor de plaatsing. Een aanbouwverzekering kost ongeveer 5% van de prijs van de dakopbouw. De kosten liggen dus tussen de € 150 en € 300. Wilt u een nauwkeurige prijsindicatie van uw dakopbouw, vraag dan meerdere offertes aan. Als u hierboven uw postcode invult, ontvangt u vrijblijvend prijsopgaves van specialisten uit uw omgeving.

Welke dakkapel verzekering sluit u af?

U kunt voor het plaatsen van uw dakkapel verschillende verzekeringen afsluiten. Of u er een afsluit, hangt af van uw budget en het risico dat u bereid bent te nemen. Een verzekering voor het plaatsen van uw dakopbouw is niet verplicht. Wel kan uw bestaande verzekeringssituatie veranderen. Geef de verbouwing daarom altijd door aan uw verzekeraar. Zo voorkomt u dat u onderverzekerd bent. In dit artikel vertellen we u meer over de volgende verzekeringen:

  • CAR en aansprakelijkheidsverzekering
  • Aanbouwverzekering
  • Rechtsbijstandsverzekering
  • Opstalverzekering

CAR en aansprakelijkheidsverzekering

Een professionele dakkapelspecialist heeft een CAR-verzekering (Construction All Risk). Deze beschermt de vakman tegen eventuele schade die hij tijdens het bouwen veroorzaakt. Ook moet de aansprakelijkheidsverzekering van het bedrijf in orde zijn. Mocht er bijvoorbeeld schade ontstaan aan het huis van de buren, dan is het goed om te weten dat dit verzekerd is. Het is heel gewoon om uw specialist te vragen welke verzekeringen er gelden tijdens de plaatsing.

Aanbouwverzekering

U kunt een tijdelijke aanbouwverzekering afsluiten voor schade aan uw huis als gevolg van verbouwwerkzaamheden. Binnen deze verzekering kunt u ook kiezen voor aansprakelijkheidsrisico, denk aan schade bij de buren. Zelfs als uw specialist CAR-verzekerd is, kan de aanbouwverzekering een slimme keuze zijn. Als er schade ontstaat, ontvangt u als opdrachtgever namelijk de schadevergoeding. Zo bent u er zeker van dat u de schade echt kunt laten herstellen. Bovendien bent u vrij om het herstel door een andere specialist te laten uitvoeren. De premie hangt af van de verbouwkosten en het type werkzaamheden. Om een aanbouwverzekering af te sluiten is een opstalverzekering overigens vaak verplicht.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt schade aan uw huis, zoals brand-, water- en inbraakschade. Dit wordt ook wel woonhuisverzekering genoemd. Deze verzekering wordt bepaald door de herbouwwaarde van uw huis. Dat is het bedrag dat nodig is om het pand na schade in dezelfde staat als voor de schade te herbouwen. Een nieuwe dakkapel verhoogt die herbouwwaarde. Geef de plaatsing dus altijd door aan uw verzekeraar. Het is mogelijk dat uw premie iets stijgt, maar u voorkomt dat uw huis onderverzekerd is.

Rechtbijstandsverzekering

Misverstanden tussen uw dakkapelspecialist en u kunt u het beste in een goed gesprek proberen op te lossen. Soms is het toch nodig om juridische hulp in te schakelen. De kosten daarvoor zijn natuurlijk onvoorzien en kunnen hoog zijn. Met een rechtsbijstandsverzekering zijn juridische kosten gedekt. Vaak kunt u specifieke modules afsluiten, zoals de module Wonen. Houd bij het afsluiten rekening met een wachttijd van 3 maanden: conflicten die tijdens deze periode ontstaan, worden niet gedekt.

Vergelijk offertes

Zoekt u een dakkapellenspecialist, dan raden we u aan om de prijzen van bedrijven met elkaar te vergelijken. De verschillen kunnen oplopen tot 40%. Het loont dus ommeerdere offertes aan te vragen. Zo heeft u de verzekering van een scherpe prijs voor uw dakkapel.