Dakkapel keurmerken

Dakkapel keurmerken kunnen betrekking hebben op het materiaal en op de specialist. Welke keurmerken zijn, wat betekeken ze, en wat kost een dakkapel met keurmerken?

Prijzen verschillen

De prijzen van dakkapellen met een keurmerk verschillen per bouwwijze en afmeting. Voor een prefab kunststof dakkapel van 1.50 m hoog en 2.50 m breed begint de prijs bij € 3.750. In geval van hout begint de prijs bij ongeveer € 3.000. Ook keurmerken zijn van invloed op de prijs. Als u hierboven uw postcode invult, dan ontvangt u kosteloos tot 4 offertes van specialisten uit uw omgeving. Zo kunt u op uw gemak de exacte prijzen in uw situatie vergelijken.

Kiezen voor een keurmerk

Wilt u zekerheid over de kwaliteit van uw dakopbouw, dan kunt u voor een dakkapel keurmerk kiezen. Er zijn verschillende keurmerken, zowel voor de dakkapellen specialist als voor het materiaal. In dit artikel zetten we de belangrijkste op een rij.

  • Keurmerken dakkapellen specialist
  • Kunststof kozijnen
  • Specifiek voor duurzaam hout
  • Metaal en aluminium

Keurmerken dakkapellen specialist

Bij het kiezen van een dakkapellen specialist, kunt u letten op de dakkapel keurmerken KOMO en BouwGarant.

KOMO

KOMO is een belangrijk kwaliteitsmerk in de Nederlandse bouw. Het staat onder meer voor de kwaliteit van producten. Een belangrijk voordeel is dat een dakkapel met het KOMO keurmerk voldoet aan de kwaliteitseisen van het Bouwbesluit.

Komo

BouwGarant

Dit is het grootste keurmerk in de bouw. Alle aangesloten bedrijven worden regelmatig getoetst en moeten voldoen aan eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Specialisten met dit keurmerk moeten bijvoorbeeld een vakdiploma hebben. Verder zijn ze aangesloten bij een geschillencommissie.

Bouwgarant

Kunststof kozijnen

Als u voor een kunststof dakkapel kiest, dan kunt u kijken of de leverancier aangesloten is bij de Vereniging Kunststof Gevelindustrie (VKG). Zij hebben duidelijke verkoop- en leveringsvoorwaarden gemaakt voor de productie, montage en afwerking van kozijnen. Een VKG bedrijf kan hierdoor 10 jaar garantie geven op het kozijn en de montage hiervan.

Vkg

Specifiek voor duurzaam hout

Voor een houten dakkapel zijn er 3 keurmerken: 1 specifiek voor kozijnen en 2 voor duurzaam geproduceerd hout:

KVT

Houten kozijnen worden veel gemaakt volgens de normen van de Kwaliteitsvoorschriften Timmerwerk (KVT). Deze schrijven diverse kwaliteitseisen voor.

FSC

Hout met het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council) is een milieuvriendelijke keuze. Het geeft aan dat het materiaal uit een verantwoord bos komt. Daarnaast is het respecteren van de rechten van alle mensen rondom de productie van hout een belangrijk speerpunt van FSC.

FSC

Keurhout

Keurhout is ook een keurmerk voor duurzaam en legaal geproduceerd hout. Het hout moet hierbij minimaal voldoen aan de eisen die door onze overheid zijn gesteld.

Keurhout

Metaal en aluminium

In het geval van metaal en aluminium kan een dakkapellen specialist aangesloten zijn bij de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG). Dit is de brancheorganisatie voor producenten van metalen gevelelementen. Een aangesloten bedrijf moet u van kwaliteit, betrouwbaarheid en deskundigheid kunnen verzekeren.

VMRG

Offertes vergelijken

Gaat u dakkapellen met elkaar vergelijken, dan is het belangrijk om meerdere offertes aan te vragen. Naast het verschil in keurmerken die bedrijven hebben, kunnen ook de prijzen aanzienlijk verschillen. Door goed te vergelijken, kunt u tot wel 40% op uw nieuwe dakkapel besparen. Dat loont dus de moeite!