Garantie dakkapel

Garantie op uw dakkapel is van groot belang. Zo bent u ervan verzekerd dat de specialist eventuele schade kosteloos herstelt. Welke dakkapel garantie is gebruikelijk?

Kosten

Een dakkapel is een grote aanschaf. De kosten liggen gemiddeld tussen de € 3.000 en de € 6.000. Voor een prefab constructie van 2.50 breed betaalt u ongeveer € 3.750 tot € 4.000. Voor zo’n bedrag mag u natuurlijk wel garantie op het product verwachten. Wilt u eerst weten wat de exacte prijs in uw geval zou zijn, vraag dan eenvoudig offertes aan door hierboven uw postcode in te vullen. Zo heeft u snel een beeld van de actuele prijzen.

Garantie dakkapel

Van een specialist mag u een dakkapel van goede kwaliteit verwachten. Toch is het belangrijk om te weten welke garantie er van toepassing is, zodat u bij eventuele gebreken verzekerd bent van herstel. De garantietermijnen en voorwaarden verschillen per leverancier. In dit artikel leest u meer over:

  • De 3 garantietermijnen
  • Afwijkende termijnen
  • Voorwaarden
  • Schade melden

De 3 garantietermijnen

De garantie op uw dakkapel bestaat uit 3 termijnen:

  1. Onderhoudstermijn
  2. Aflevergarantie
  3. Garantietermijn

Onderhoudstermijn

De onderhoudstermijn duurt 30 dagen. Uw leverancier moet gebreken die ontstaan zo snel mogelijk herstellen.

Aflevergarantie

In het eerste half jaar vallen uw klachten onder de aflevergarantie. Tijdens deze periode moet de specialist eventuele schade kosteloos herstellen. Alleen als de schade is ontstaan door ‘niet afgesproken bijzonder gebruik’, valt de schade niet onder de garantie.

Garantietermijn

U heeft in deze periode dezelfde rechten als in het eerste half jaar, met een belangrijk verschil: in de afgesproken garantieperiode moet u aantonen dat de schade onder garantie valt. Gemiddeld is de garantietermijn voor een dakkapel 10 tot 15 jaar.

Afwijkende termijnen

De algemene garantie van 10-15 jaar geldt vaak voor het materiaal, de constructie, het kozijn en de dakbedekking van uw dakkapel. Voor een aantal materialen gelden er afwijkende termijnen:

  • Beglazing: maximaal 10 jaar
  • Hang- en sluitwerk: de algemene termijn of 2 tot 5 jaar
  • Accessoires (zoals rolluiken): 1 jaar of garantietermijn van de fabrikant.

Voorwaarden

Om bij eventuele schade aanspraak te maken op herstel, moet de dakkapel normaal zijn gebruikt en u moet kunnen aantonen dat onderhoud is uitgevoerd. Een van de andere veel voorkomende voorwaarden is dat eventuele garantiewerkzaamheden alleen door de leverancier zelf uitgevoerd mogen worden. Denk er ook aan dat u uw garantiebewijs goed bewaart. Vaak heeft u dit ontvangen bij de oplevering van uw dakkapel. In sommige gevallen geldt de factuur als garantiebewijs.

Schade melden

Bij schade is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk meldt bij uw specialist. Als u dit niet in korte tijd na het ontdekken van de schade doet, dan kan uw recht op garantie namelijk vervallen.

Offertes vergelijken

Als u gaat oriënteren voor dakkapellen, dan adviseren we om meerdere prijzen te vergelijken. Dit kunt u doen door offertes aan te vragen. U heeft hierdoor de garantie dat u aanzienlijk kunt besparen op de rekening van uw nieuwe dakkapel.