Dakkapel vervangen

Grote kans dat u wel eens naar uw dakkapel kijkt en denkt: het is tijd voor een grote beurt. Renovatie is dan een optie, maar het compleet vervangen van de dakkapel is ook een goede optie. Uw dakkapel ziet er dan modern en nieuw uit. Tevens is uw dakkapel voortaan een stuk energiezuiniger en duurzamer door de isolerende en milieuvriendelijke materialen die in hedendaagse dakkapellen verwerkt zijn.

Dakkapel vervangen: de kosten

Heeft u een eigen woning en wilt u de dakkapel gaan vervangen omdat hij uit de tijd of vervallen is? Bekijk hieronder de gemiddelde dakkapel prijzen:

Soort dakkapelPrijs prefab (incl. plaatsing)Prijs traditioneel (incl. plaatsing)
Houten dakkapelVanaf € 3.000Vanaf € 4.000
Kunststof dakkapelVanaf € 3.750Vanaf € 4.700
Polyester dakkapelVanaf € 4.250n.v.t.

Vergelijk meerdere offertes voor de beste prijs van een vervangende dakkapel

Gaat u uw dakkapel laten vervangen? Een dakkapel is een flinke investering, daarom is het verstandig om goed naar de prijzen van verschillende dakkapel specialisten te kijken. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 verschillende offertes aan van dakkapel specialisten bij u uit de buurt. Nadat u de offertes heeft ontvangen gaat u aan de slag met het vergelijken en ziet u welke offerte het best bij uw project past.

Voordelen van uw dakkapel vervangen

Naast dat een het vervangen van uw dakkapel door een nieuw exemplaar er mooier en verzorgd uitziet, zijn er nog meer voordelen:

  • Een moderne dakkapel plaatsen en uw oude dakkapel weghalen is duurzaam. Het nieuwe materiaal gaat langer mee dan het oude en is milieuvriendelijker dan materiaal dat vroeger werd gebruikt.
  • U heeft minder tijd en geld nodig voor het onderhoud van de dakkapel.
  • Uw dakkapel vervangen heeft als voordeel dat u energie gaat besparen. Dit komt door het gebruik van isolerende materialen. Teven zijn hedendaagse dakkapellen vaak voorzien van betere en grotere ramen, die meer licht binnenlaten en zo energie besparen. De verlichting hoeft namelijk minder fel en minder lang aan te staan.
  • Een aangenamer binnenklimaat is ook een mooie pro van een dakkapel vervangen. De temperatuur en luchtvochtigheid zijn een stuk beter dan toen u nog uw oude dakkapel had. In de zomer is de ruimte koeler en is een airco vaak niet meer nodig. Terwijl de nieuwe dakkapel in de winter, door de isolatie, juist meer warmte binnenhoudt.
  • Als het om dakkapellen gaat, is er ontzettend veel keuze qua materialen (zoals hout, kunststof, polyester), soorten, kleuren en afmetingen. U vindt altijd wel een fraaie dakkapel die uw verwachtingen overtreft.
  • Een dakkapel vervangen kunt u gemakkelijk combineren met allerlei andere verbeteringen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van veiliger sluit- en hangwerk, LED-lampen inbouwen in de dakkapel, de plaatsing van dubbel glas of draaikiepramen. En natuurlijk kunt u meteen de dakkapel grootte of de vorm – een dakkapel voor een puntdak of een schuin aflopend dak – bij de vervanging aanbrengen.
  • De montage van een dakkapel gaat snel en is vaak binnen één dag geregeld.

Wanneer is uw dakkapel aan vervanging toe?

Een dakkapel vervangen is nodig in diverse situaties. Zo kan er sprake zijn van een lekkende dakkapel die aan vervanging toe is omdat het houtwerk gaat rotten. Maar ook een poreuze dakkapel is echt aan vervanging toe, vooral omdat deze erg tocht en daardoor tot veel energieverlies leidt. En natuurlijk wil het oog ook wat: een dakkapel die bijvoorbeeld al 20 jaar oud is, misstaat in een buurt waar de meeste huiseigenaren een moderne en duurzame dakkapel hebben. Een nieuwe dakkapel door de oude te vervangen, zorgt ten slotte ook nog voor een interessante waardevermeerdering van uw woning.

Hoe gaat vervangen in zijn werk per type dakkapel?

Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een offerte, zal een dakspecialist met u alle mogelijkheden en uw specifieke wensen doornemen. U kunt hierbij denken aan het materiaaltype – hout, kunststof of polyester -, maar ook aan de kleurstelling, vormgeving en benodigde maten. Zo kan uw dakkapel in de werkplaats voor u op maat gemaakt worden. Nadat uw dakkapel gereed is, wordt deze binnen één werkdag voor u gemonteerd. Hierdoor blijven de kosten voor het arbeidsloon die in de dakkapel prijs zijn verwerkt, zo laag mogelijk.

Heeft u een vergunning nodig of niet?

Meestal is het niet vereist om een vergunning bij de gemeente aan te vragen om een dakkapel te laten vervangen en plaatst u de dakkapel vergunningsvrij. Immers: dakkapellen zijn vaak strak ontworpen bouwwerken die veelal goed passen in het straatbeeld en binnen de bouwverordeningen van uw gemeente. Toch kan in sommige gemeenten een omgevingsvergunning noodzakelijk blijken te zijn. Meestal kunt u gewoon de dakspecialist de nieuwe tekeningen of extra berekeningen die vereist zijn, laten uitvoeren. Doorgaans tegen dezelfde prijs of een kleine meerprijs. Maar let op: wanneer u kiest voor de bijzondere constructie van een hoekdakkapel of de locatie van de dakkapel verplaatst van de achterkant van het huis naar de boorkant, is een vergunning vaak wel vereist. Dit komt omdat gemeente over het algemeen strikter zijn als het aankomt op de voorzijde van het huis. Het achteraanzicht van uw huis is minder van belang voor de gemeente.

De beste bespaartips voor het vervangen van uw dakkapel

Een dakkapel vervangen is ook voor mensen met een smallere beurs goed mogelijk. Op de aankoop van een nieuwe dakkapel kunt u namelijk flink besparen als u het doordacht aanpakt. Daarom enkele nuttige tips om te besparen op de vervanging van uw dakkapel:

  • Kies voor een prefab dakkapel. Dit type dakkapellen is grotendeels voorgefabriceerd en vereist nauwelijks tot geen maatwerk. Om deze reden is uw oude dakkapel vervangen voor een prefab model voordeliger dan een op maat gemaakte dakkapel.
  • Vergelijk de prijzen van diverse bouwbedrijven door gratis offertes in de regio aan te vragen en die te vergelijken. Dit kan al snel honderden euro’s voordeel opleveren die u gewoon in uw broekzak kunt houden.
  • Vraag aan de buren of hun dakkapel ook aan vervanging toe is. Door meerdere dakkapellen in een keer te laten plaatsen, bespaart u op arbeids- en voorrijkosten. Daarnaast kunt u dan een kwantumkorting bespreken met de specialist.

Begin nu met besparen door offertes te vergelijken

U heeft nu alle benodigde informatie op een rijtje en u heeft een goed beeld van wat er komt kijken bij het vervangen van uw dakkapel. De enige vraag die nog overblijft is hoeveel het vervangen van uw dakkapel precies kost. Door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van verschillende dakkapel specialisten bij u in de buurt, ontvangt u meerdere offertes. Leg de offertes naast elkaar voor een goede vergelijking en na het vervangen van de dakkapel begint voor u het grote genieten.