Dakkapel schilderen

Een dakkapel schilderen is belangrijk voor het onderhoud en de levensduur van de materialen. Wanneer is uw dakkapel aan schilderen toe, en wat zijn de gemiddelde kosten hiervoor?

Kosten

Voor het schilderen van een dakopbouw rekent een dakkapellen specialist vaak een totaalprijs. De prijs voor een dakkapel schilderen ligt dan gemiddeld tussen de € 500 en € 1.000, afhankelijk van de afmetingen van de opbouw. De kosten van het huren van een steiger beginnen bij € 75 per steiger per week. Wilt u een precieze inschatting van de kosten, vraag dan makkelijk en snel meerdere offertes aan door hierboven uw postcode in te vullen.

Dakkapel schilderen

Een houten dakkapel moet worden geschilderd als deze nieuw geplaatst wordt. Tijdens de plaatsing staan de onderdelen namelijk alleen in de grondverf. Maar ook als het hout aan onderhoud of een nieuwe kleur toe is, gebeurt dit door middel van de dakkapel schilderen. Onderdelen die regelmatig schilderwerk nodig hebben zijn:

  • Kozijnen
  • Ramen
  • Boeiboorden (de lijsten net onder de dakrand)
  • Zijwangen (zijkanten)

Levensduur verlengd

Goed schilderwerk zorgt voor de bescherming van hout tegen slijtage en weersomstandigheden. Regelmatig uw dakkapel schilderen betekent dus niet alleen dat het hout er mooi uit ziet, maar ook dat de levensduur hiervan verlengd wordt.

Tip: omdat een dakopbouw vaak meer bloot staat aan regen en zon dan gewone kozijnen of deuren, kunt u alle onderdelen het beste eens per 4 jaar laten schilderen.

Dakkapel schilderen

Schilderwerk hout en kunststof

Het voordeel van hout is dat u het makkelijk kunt laten schilderen. Schilderwerk hecht namelijk goed op hout. Zo heeft uw dakkapel in korte tijd een frisse, nieuwe uitstraling. U kunt ook uw kunststof dakkapellen schilderen in een kleur. Er moet dan eerst een primer aangebracht worden, die ervoor zorgt dat de verf goed hecht. Houd er rekening mee dat dit extra tijd en geld kost.

Onderhouden schilderwerk

Het is verstandig om het schilderwerk goed te onderhouden, omdat het hierdoor langer mee gaat. We hebben daarom het volgende onderhoudsadvies voor u:

Schoonmaken

Maak het schilderwerk regelmatig schoon met een lauwwarme doek. Door vuil en zand stroomt regenwater niet gemakkelijk weg, waardoor de kans op houtrot groter is. Door schoon te maken voorkomt u dat vuil en zand aan de verflaag hechten.

Controleren

Controleer het schilderwerk 2 keer per jaar. Als u blaasjes of scheurtjes ziet, is het tijd om opnieuw te schilderen. Let vooral op de onderste delen van ramen en kozijnen. Deze onderdelen hebben veel van het weer te verduren.

Onderhoudsabonnement

Als u liever geen omkijken heeft naar het onderhoud van het schilderwerk, dan kunt u kiezen voor een onderhoudsabonnement bij een dakkapellen specialist of schildersbedrijf. Een onderhoudsabonnement geldt vaak voor een bepaalde periode. De specialist zorgt er in die periode voor dat uw dakopbouw goed onderhouden en waar nodig bijgewerkt wordt. Zo kost uw dakkapel schilderen u geen (vrije) tijd en moeite.

Offertes vergelijken voor dakkapel schilderen

Als u het plaatsen van een dakopbouw en het schilderwerk gaat uitbesteden, dan adviseren we u om meerdere offertes van dakkapellen specialisten op te vragen. De prijzen verschillen namelijk, soms tot wel 40%. Hierdoor kunt u gemakkelijk de beste prijs kiezen voor het laten schilderen van uw dakkapel.