Dakkapel renovatie

Dakkapel renovatie is financieel gezien een aantrekkelijke optie. Wat komt er kijken bij renovatie van uw dakkapel, en in welke situatie kunt u hier het beste voor kiezen?

Kosten dakkapel renovatie

De kosten van een dakkapel renovatie zijn afhankelijk van de onderdelen van de dakkapel die vervangen worden. In de tabel hieronder ziet u de gemiddelde kosten van een dakkapel renovatie.

Soort renovatieGemiddelde kosten (incl. arbeid en btw)
Totale dakkapel renovatie€ 3.800
Vervangen boeiboorden€ 900
Vervangen dakbedekking dakkapel€ 700
Vervangen loodslabben€ 650

Vergelijk de prijzen

Wilt u de exacte kosten weten voor uw dakkapel renovatie? Vraag hier dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 dakkapel specialisten in uw regio. Waarom 4 specialisten? Door offertes aan te vragen bij meerdere specialisten krijgt u veel inzicht in de prijsverschillen. Kies voor de dakkapel specialist met het voordeligste tarief en bespaar op deze manier eenvoudig tientallen tot honderden euro’s op uw dakkapel renovatie.

Dakkapel renovatie

Als uw huidige dakopbouw nog in redelijk goede staat is, maar er wel een aantal onderdelen aan vervanging toe zijn, dan kunt u voor dakkapel renovatie kiezen. Of renoveren in uw situatie mogelijk is, wordt van tevoren door een dakkapellen specialist ingeschat. Het renoveren van de dakkapel neemt gemiddeld 1 dag in beslag en bestaat uit (een aantal van) de volgende werkzaamheden:

  • Het vervangen van het kozijn door een nieuw exemplaar van kunststof of hardhout
  • Het plaatsen van dubbel glas
  • De vervanging van de zijwangen en boeiboorden door bijvoorbeeld trespa of rabatdelen
  • Het vernieuwen van dakbedekking
  • Het isoleren van het dak en de zijwangen
  • Het vervangen van loodslabben

Dakkapel renovatie

Kostenbesparing

Dakkapel renovatie is voordeliger dan vervangen. De kosten liggen gemiddeld namelijk 25% tot 50% lager dan voor de plaatsing van een nieuwe dakkapel. Bovendien is er vaak geen dakkapel vergunning nodig (mits formaat en uitstraling niet veranderen). Dat scheelt al gauw € 200 tot € 600. Zo profiteert u van de voordelen van een vernieuwde dakopbouw tegen een lage investering.

Nieuw uiterlijk

Door een renovatie ziet uw dakkapel eruit als een nieuw exemplaar. Alle materialen aan de buitenkant worden namelijk vervangen. Dit geeft uw huis weer een verzorgd uiterlijk. Bijkomend voordeel is dat de afwerking van de binnenkant behouden kan blijven. Denk hierbij aan de bestaande plafonds, inbouwspots en zijwanden. Dat kan bijvoorbeeld in een jaren-30-woning, waarbij het originele stucwerk nog op de plafonds zit, een belangrijke afweging zijn.

Weinig onderhoud

Na een dakkapel renovatie heeft u voorlopig geen omkijken meer naar dakkapel onderhoud. De kwaliteit en duurzaamheid van materialen is in de afgelopen jaren namelijk aanzienlijk verbeterd. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld voor een dakkapel van hardhout kiezen dat weinig onderhoud nodig heeft. Of kies voor onderhoudsarme kunststof dakkapel. Zo kost het onderhouden u de komende jaren geen geld en tijd.

Dakkapel renovatie buiten

Kies voor dakkapel vervanging

Als renovatie van uw dakkapel niet mogelijk is, dan kunt u voor het vervangen van uw dakkapel kiezen. Dit is vaak duurder, maar als de huidige constructie in zeer slechte staat is, dan verschilt de prijs soms nog maar weinig met vervangen van uw dakkapel. Het voordeel van een dakkapel vervangen is dat u nieuwe keuzes kunt maken, bijvoorbeeld voor een grotere dakopbouw. Let er wel op dat u hiervoor bij uw gemeente een nieuwe vergunning aan moet vragen.

Besparen op uw dakkapel renovatie

Wilt u uw dakkapel renoveren of vervangen van uw dakopbouw binnenkort gaan uitbesteden? Vraag dan offertes aan van meerdere dakkapel specialisten. Door slechts 1 offerteaanvraag in te vullen, ontvangt u binnen 2 werkdagen gratis en vrijblijvend offertes van tot wel 4 dakkapel specialisten bij u in de buurt. Het voordeel? Door het vergelijken van meerdere specialisten vindt u eenvoudig de specialist met de voordeligste prijs voor uw dakkapel renovatie.