Dakkapel opties

Dakkapel opties lopen uiteen van de indeling van de kozijnen tot de afwerking aan de binnenzijde. Hoe kiest u de beste opties voor uw dakkapel, en wat zijn de gemiddelde kosten voor extra’s?

Prijzen

De prijs van een dakkapel begint bij € 3.000 voor een afmeting van 1.50 m hoog en 2.50 m breed. Prijzen van veelgekozen dakkapel opties zijn:

  • Ventilatierooster: € 60 tot € 80
  • Insectenhor: € 75 tot € 100
  • Rolluik/screen: € 500 tot € 1.000
  • Afwerking binnenkant: vanaf € 250

Wilt u de exacte kosten weten, dan is het verstandig om offertes aan te vragen. U kunt dit vrijblijvend en kosteloos doen door hierboven uw postcode in te vullen.

Dakkapel uitzoeken

Als u een dakkapel gaat uitzoeken, dan kiest u om te beginnen natuurlijk voor het materiaal, de afmetingen en de kleur. Maar u heeft meer keuzemogelijkheden. Kiest u voor maatwerk, dan zijn nagenoeg alle dakkapel opties mogelijk. Voor prefab dakkapellen is de keuze beperkter, omdat daarbij veel eigenschappen vooraf vast staan. De mogelijkheden zijn grofweg in 3 categoriën te verdelen:

  • Opties buitenkant
  • Afwerking binnenkant
  • Extra mogelijkheden

Opties buitenkant

De opties voor de buitenkant van uw dakkapel hebben vooral betrekking op de indeling van de dakopbouw en de dakgoot.

De indeling

U kunt de indeling van uw kozijnen en ramen bepalen. Zo kunt u kiezen voor bijvoorbeeld smalle of brede ramen en voor valramen of draai-kiepramen. Ventilatieroosters horen bij de standaarduitrusting, maar u kunt bepalen of deze in de vaste ramen of in de draairamen worden geplaatst.

De dakgoot

Om het regenwater af te voeren, wordt er een regenpijp aan het dak gemonteerd. De aansluiting van de dakkapel met het dak wordt in de meeste gevallen waterdicht gemaakt met loodslabben of een loodvervanger. U kunt ook kiezen voor een verholen (verborgen) goot aan de zijkanten van de dakkapel. Deze goot wordt onder de dakpannen aan de zijwangen vastgemaakt, waarna u dus niets meer van de aansluiting ziet.

Dakkapel dakgoot

Afwerking binnenkant

Voor de afwerking van de binnenkant van uw dakkapel kunt u kiezen voor verschillende materialen. De meest gekozen materialen zijn gipsplaten, schroten en multiplex. Gipsplaat is een goede ondergrond voor behang en stucwerk. Schroten kiest u vooral voor hun karakteristieke uitstraling. Multiplex geeft een stevig en vlak resultaat.

Verder is het een optie om knieschotten te laten maken. Dit zijn verschuifbare schotten tot kniehoogte. Erg handig, want hierdoor krijgt u meer bergruimte.

Extra mogelijkheden

Extra dakkapel opties waar u voor kunt kiezen zijn onder meer raamhorren en rolluiken. Een raamhor kunt u laten meeleveren met bijvoorbeeld de draaikiepramen in uw dakkapel. Hierdoor heeft u in de zomer geen last van muggen of vliegen in huis. Wilt u mogelijkheden om licht en/of geluid buiten te sluiten, dan is een rolluik een goede keuze. Achter het boeibord (de afwerking van de dakrand) kunt u eenvoudig een rolluik laten inbouwen.

Tip: denk ook aan goed en stevig hang- en sluitwerk. De veiligheidsklasse van sloten is door de branchevereniging SKG aangeven met sterren. U kunt kiezen voor 1,2 of 3 sterren.

Dakkapel rolluik

Advies vragen

Vindt u het lastig om de juiste dakkapel opties te kiezen? Dan is het verstandig om advies te vragen aan de dakkapel leverancier. Vaak heeft hij een showroom waarin u verschillende producten kunt zien. Verder hebben leveranciers fotomateriaal van eerder geplaatste dakkapellen, zodat u ideeën kunt opdoen. Door uzelf goed te laten inlichten, kunt u de juiste keuzes maken.

Voordeel door het vergelijken van offertes

Wilt u een dakkapellen specialist inschakelen? Vraag dan altijd meerdere offertes aan. Door het vergelijken van de prijzen kunt u voordeel behalen op de totaalprijs. De verschillen kunnen namelijk oplopen tot 40%, waardoor u aanzienlijk op uw dakkapel kunt besparen en misschien meer overhoudt voor dakkapel opties.