Dakkapel accessoires

Zonwering, ventilatieroosters en isolatieglas. Dit zijn enkele accessoires die geschikt zijn voor uw dakkapel. Deze accessoires kunnen u meer wooncomfort en andere voordelen bieden. Lees hieronder meer over deze en andere opties voor uw dakkapel.

Prijzen

De prijzen van accessoires voor uw dakkapel verschillen per product. Hieronder vindt u enkele prijsindicaties:

  • Insectenhor: prijzen vanaf € 75
  • Ventilatierooster: prijzen vanaf € 60
  • Rolluik/screen: prijzen vanaf € 500
  • HR++ glas: prijzen vanaf € 40 per m²

Soorten accessoires

Er zijn verschillende accessoires die u kunt plaatsen in uw dakkapel. Hieronder vindt u een beschrijving van de belangrijkste accessoires.

Insectenhor

Met insectenhorren laat u frisse lucht naar binnen, maar houdt u insecten buiten de deur. Insectenhorren zijn relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen. Ook zijn ze eenvoudig te verwijderen, wat het schoonmaken van uw raam makkelijk maakt. Insectenhorren worden doorgaans aan de buitenkant van uw raam geplaatst.

Dakkapel met hor

Ventilatierooster

Dakkapellen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Bij een goed geïsoleerde dakkapel is het des te belangrijker dat u over goede ventilatie beschikt. Dit kunt u bereiken met behulp van ventilatieroosters.Ventilatieroosters zorgen voor de toevoer van frisse lucht in uw woning en voorkomen vocht- en schimmelproblemen in uw huis.

Ventilatierooster

Rolluik/screen

Rolluiken en screens worden gebruikt als zonwering. Ze worden aan de buitenzijde van het raam bevestigd. Rolluiken zijn over het algemeen goedkoper dan screens. Screens dienen alleen voor zonwering, terwijl rolluiken meer voordelen bieden. Die kunnen namelijk ook gebruikt worden voor het creëren van duisternis, het verbeteren van de isolatie en het verminderen van geluidsoverlast. Rolluiken en screens zijn
verkrijgbaar met handmatige bediening of elektrische bediening.

Rolluik dakkapel

HR++ glas

In de ramen van uw dakkapel moet natuurlijk ook glas worden geplaatst. Het is verstandig om te kiezen voor HR++ glas. HR++ glas isoleert 2,5 beter dan standaard dubbel glas. Hierdoor kunt u veel geld besparen op uw energiekosten. De goede isolatie maakt dat HR++ glas een van de populairste glassoorten is.

Hr++ glas

Voordelen

Naast het feit dat deze accessoires het wooncomfort in uw huis verbeteren zitten er nog meer voordelen aan. Zo verbetert u met bepaalde accessoires ook nog eens de isolatiewaarde en ventilatie van uw woning. Hierdoor voorkomt u schade aan uw huis en vergroot u tevens de waarde van uw woning.

Korting

Als u meerdere accessoires wilt, is het verstandig die in een keer laten plaatsen. Door meerdere opties tegelijk te laten plaatsen, kunt u eventuele kortingen bespreekbaar maken met uw dakkapellen specialist.

Ramen

Een dakkapel is natuurlijk niets zonder een raam. Een raam in uw dakkapel zorgt voor meer lichtinval en betere ventilatie. U kunt kiezen uit verschillende soorten ramen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Draairaam
  • Draaikiepraam
  • Uitzetraam
  • Schuifraam

Lees hier meer over ramen in uw dakkapel.

Overleg met uw dakkapellen specialist

We hebben de meest voorkomende accessoires nu op een rijtje gezet. Naast deze opties zijn er nog meer mogelijkheden. Bespreek uw wensen daarom goed met uw dakkapellen specialist. Hij kan u persoonlijk advies geven en helpen bij het maken van de juiste keuze.

Tot 40% besparen?

Wilt u een dakkapel en/of accessoires laten plaatsen? Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen. Vraag hier kosteloos en vrijblijvend offertes aan.